AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

20

(2-0)

Yleisöä 703

SJK
4-3-3
vko.36 // 10.9.2022

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

Kuva: Mika Alavesa / SJK

Sunnuntain ottelun panokset ovat kovat varsinkin kotijoukkueelle, joka tarvitsee pisteitä kamppailussa sarjapaikastaan. SJK:lle pisteet taas auttaisivat kamppailussa ensi kauden europaikoista, sillä voitolla se voisi nousta sarjataulukossa jo neljänneksi. Kauden päätteeksi pelattavassa eurolopputurnauksessa neljäs sija voisi Suomen cupin voittajasta riippuen tarjota jopa paikan suoraan Eurolopputurnauksen kaksiosaiseen finaaliin.

Lisäksi sarjasijoituksien mukaan määräytyvät loppusarjojen otteluohjelmat. Tämän sunnuntaina pelattavan runkosarjan päätöskierroksen lisäksi, SJK tulee pelaamaan vielä viisi ottelua Veikkausliigaa ylemmässä loppusarjassa, sekä se on varmuudella vähintään mukana kauden perään pelattavassa Eurolopputurnauksessa. Kausi saattaa siten olla ohi vasta juuri ennen marraskuun alkua.

– Maarianhamina vieraissa on aina vaikea peli, koska matka sinne on hieman hankala ja pitkä. Ja he ovat aina kotonaan vahva joukkue, ja peleistä tulee hieman päästä päähän menemistä, joten tiedämme, että siitä tulee vaikea ottelu, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

– Samalla se on meille mahdollisuus. Mahdollisuus ottaa pisteitä ennen varsinaisen kauden päätöstä, kun jäljellä on vain kuusi ottelua tämä mukaan laskettuna.

IFK Mariehamnin kausi on ollut varsin epätasainen, eikä joukkue ole oikein missään vaiheessa päässyt kunnolla lentoon.

- Voitamme jonkun ottelun ja pelaamme hyvin jonkun ottelun, mutta sitten jälleen kärsimme tappion. Pieni voittoputki ei tekisi lainkaan pahaa, Grönvittin päävalmentaja Daniel Norrmén myöntää.

SJK ei ole kuluvalla kaudella ollut kovin vahva vierasotteluissaan.

- He ovat kuitenkin hyvässä jaksossa ja olleet jo jonkin aikaa. SJK on myös pallollisena hyvä joukkue, Norrmén muistuttaa.

SJK on tosiaan ollut syksyä kohden hyvässä vireessä ja Gómez uskoo tämän näkyvän myös sunnuntaina.

– Menemme sinne hyvällä itseluottamuksella, sillä olemme hyvässä iskussa. Olemme olleet sitä jo pitkään. Haluamme myös jatkaa sitä. Maarianhaminassa haluamme ottaa pelin kontrolliin, ja johtaa tapahtumia kentällä sekä sen ulkopuolella niin hyvin kuin mahdollista, Gómez sanoo.

– Tämä on meille erittäin hyvä mahdollisuus ottaa pisteitä, ja nousta sarjataulukossa hyviin asetelmiin ennen loppusarjoja.

IFK Mariehamn saa takaisin riviin pelikieltonsa kärsineen kärkimies John Owoerin. Sen sijaan Yanga Baliso on sivussa varoitustilin täyttymisen takia. Lisäksi harjoituksissa loukkaantunut Riku Sjöroos on sivussa ja sairastelleen Eero Tammisen pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä.

Pelikieltoja SJK:lla ei ole, ja loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat varmuudella todennäköisesti ainoastaan laitapuolustajat Pablo Andrade ja Martti Haukioja. Myös keskuspuolustaja Matias Vainionpää on kärsinyt loukkaantumisesta, mutta hän pystyi pelaamaan jo 45 minuuttia aiemmin HJK-ottelussa ja on mukana harjoituksissa. SJK Akatemian pelaajista laitapuolustaja Babacar Fati nostettiinkin loppukaudeksi mukaan paikkaamaan, ja hänen otteensa ovat näyttäneet sen verran hyviltä, että peliaikaa on varmasti luvassa loppukauden peleissä.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Hyöty Eerik
AET 2 Kemppinen Antti
4.ET Manninen Joona

IFK Mariehamn - SJK Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 11.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ålandstidningen, SJK:n verkkosivut