AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3
#11 Ngueukam

11

(0-1)

Yleisöä 1312

FC Inter
4-3-3
#16 Jyry
vko.36 // 11.9.2022

Ilves ja Inter pistejakoon (Ilves-FC Inter 1-1)

Ilves ja Inter pistejakoon (Ilves-FC Inter 1-1)

Tuco iski Ilveksen tasoituksen. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves ja FC Inter päättivät runkosarjan osaltaan 1-1-pistejakoon Ratinassa sunnuntaina.

Ottelu ehti vanheta vain nelisen minuuttia, kun pallo vietiin jo keskipisteeseen. David Accam otti pallon haltuun yläalueen sivurajaheiton jälkeen ja pääsi keskittämään liian helposti. Keskustassa hyvän liikkeen tehnyt Tommi Jyry säntäsi palloon ja sai vedon aikaiseksi, joka kimposi maalivahti Eetu Huuhtasesta takaisin Jyryyn ja Ilveksen kannalta epäonnisesti maaliin.

Käytännössä heti seuraavasta hyökkäyksestä Jyry pääsi kokeilemaan illan toista täysosumaansa. Paitsioansan petettyä Jyry kirmasi vasemmalta laidalta läpiajoon, mutta veto jäi melko nuhaiseksi. Huuhtanen poimi takakulmaa kohti suuntautuneen vedon helposti. Muutama minuutti myöhemmin Aleksi Paananen oli aivan yksin kasvokkain Huuhtasen kanssa Accamin hienosta syötöstä, mutta veto suuntautui liiaksi veräjänvartijaa päin.

Ensimmäinen vartti pisti kotijoukkueen herätyskellon soimaan. Kaksinkamppailuihin alettiin mennä tiukemmin ja epätasaisen kentän pomput otettiin paremmin huomioon syöttötyöskentelyssä. Hyökkäyksessä Tuco oli pirteällä pelipäällä ja hän piti ex-ilvesläisen Matias Riikosen valppaana Interin tolppien välissä.

Turkulaiset olivat kuitenkin alati vainuamassa tiloja Ilves-linjan takana. Sopivan tilaisuuden tullen Petteri Forsell antoi oikea-aikaisen syötön puolustajien välistä. Jyry sai vielä kolmannenkin mainion maalipaikan, mutta Huuhtanen syöksyi uhrautuvasti vetojalkaa kohden blokaten lähentelyt.

Ottelun erotuomari Oskari Hämäläinen sai käydä tiheään tahtiin korttitaskullaan. Peli oli melko rikkonaista, ja ajanpeluun taidon hallinneet turkulaiset kuluttivat surutta hiekkaa pois tiimalasista aina tilaisuuden saadessaan. Isännät saivat käännettyä pelin painopistettä enenevissä määrin vierasjoukkueen päätyyn.

70. minuutilla pallo luudittiin Interin-maaliviivalta väljemmille vesille. Petteri Pennasen antama kulmapotku putosi vaarallisesti vitosen viivan tuntumaan, jossa Tuco oli päineen välissä. Tolppamies Rodrigo Arciero oli kuitenkin oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

84. minuutilla kotiyleisö sai aihetta juhlaan. Tucon maali oli pitkään roikkunut ilmassa, mutta vaadittiin Inter-puolustuksen räikeä virhe, että paine kattilassa keitti yli. Noah Nurmi pyöritteli palloa keskikentän ankkuripaikalla liian huolimattomasti. Tuure Siira oli hereillä ja varasti pelivälineen kuin karkin lapselta. Keltavihreitä oli kolmekin kappaletta avoimella vetopaikalla, ja Pennanen antoi epäitsekkäästi Tucon sijoittaa tasoituksen rysään.

Tasoitusmaali puhalsi otteluun uuden kipinän. Hikikarpalot valuivat turkulaisten ohimolla. Hyökkäyksiä vyöryi viimeisillä minuuteilla kohti Riikosen vartioimaa maalia, mutta lisäosumia ei enää nähty. Tasatuloksen myötä Ilves ja Inter kasvattavat pistepottiaan yhdellä, tosin sarjasijoitukset pysyvät entisillään: kahdeksantena ja viidentenä. Tampereella siis jatketaan syksyä Haastajasarjassa, Turussa Mestaruussarjassa.