AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 1312

FC Inter
4-3-3
vko.36 // 10.9.2022

Ennakko: Ilves-FC Inter

Ennakko: Ilves-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan runkosarja saa päätöksensä sunnuntaina, ja tamperelaiset haluavat päättää sen voitokkaasti. Vierailija FC Inter jatkaa joka tapauksessa Mestaruussarjaan, ja Ilves Haastajasarjaan, mutta kaikki pisteet kauden varrelta lasketaan kokonaispottiin.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio on tyytyväinen, että nollapelin pitämisen avaimet ovat löytyneet syksyn edetessä.

– Meillä on hyvä peli Kuopiosta alla. Olemme painottaneet sitä, että sama tiivis puolustaminen on avainasemassa. Kohtaamme sitten KuPS:n vieraissa tai Interin kotona, niin halukkuus kollektiiviseen työntekoon pitää näkyä. Hyvä pallollinen peli kun kulkee mukana, niin pystymme pelaamaan sen näköistä jalkapalloa, kuin haluamme.

– Tietysti pienet asiat voivat ratkaista pelejä. Se kuinka tehokkaita olemme hyökkäysalueella ja etenkin boksissa merkitsee paljon. Kuopiossakin pystyimme luomaan muutaman hyvän laadukkaan maalipaikan, mutta sillä kertaa ei mennyt sisään. Uskon, että Interiä vastaan saamme useamman tilaisuuden, Kallio ennakoi.

Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Inter tasasi pisteet Ilveksen kanssa, kun värikäs ottelu päättyi Veritas Stadionilla lukemiin 2-2. Interin päävalmentaja Miguel Grau odottaa jälleen tiukkaa koitosta.

– He ansaitsevat paljon kunnioitusta. Ilves pelasi silloin hyvin meitä vastaan ja hyvät ottelut hiljattain Maarianhaminaa ja Kuopion Palloseuraa vastaan. Edessä tulee olemaan todella vaikea ottelu, Grau ennakoi.

Grau on melko tyytyväinen joukkueen nykyvireeseen, etenkin kun sitä peilaa vaikeaan keskikesään.

– Meillä oli todella vaikea jakso heinäkuussa. Tämän jälkeen joukkue on hyvin kerännyt itsensä ja oppinut pelaamaan eri tavalla. Kuuden joukkoon pääseminen oli tärkeä asia meille, mutta yhtä tärkeää on silti tulla niin hyväksi kuin mahdollista.

Ilves jää niukasti Mestaruussarjan ulkopuolelle, mutta myös liigan seitsemänneksi ja kahdeksanneksi sijoittuvat joukkueet pystyvät kipuamaan eurocup-oikeuteen playoffien kautta. Niinpä panosta ja ankaraa pistejahtia riittää loppuun asti. Tavoitetta helpottaa melko hyvä pelaajatilanne. Teemu Jäntti reväytti reittään harjoitusviikolla, joten hän on sairastuvalla. Myös Patrick Loa Loa jatkaa sivussa.

Interin joukkueen terveystilanne on melko hyvä. Grau kertoo, että David Haro ja Joel Rodriguez jatkavat vielä toipumisprosessejaan. Hyökkäyksessä isoa roolia ottanut Matias Tamminen huilaa ottelun puolestaan korttitilin täyttymisen vuoksi.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Leppänen Veli-Matti
AET 2 Nykänen Sami
4.ET Nieminen Juho

Ilves - FC Inter Ratinan Stadionilla sunnuntaina 11.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Interin verkkosivut