AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-5-2

33

(2-2)

Yleisöä 1856

FC Haka
4-3-3
vko.29 // 23.7.2022

VPS ja FC Haka värikkäiden vaiheiden jälkeen pistejakoon (VPS-FC Haka 3-3)

VPS ja FC Haka värikkäiden vaiheiden jälkeen pistejakoon (VPS-FC Haka 3-3)

VPS ja FC Haka tasasivat pisteet. (Kuva: Apollo Photo)

VPS ja FC Haka kävivät tiukan taistelun pisteistä. Lopulta pisteet jaettiin värikkäiden vaiheiden jälkeen ottelun päättyessä 3-3 (2-2).

VPS sai otteluun hyvän alun, kun Tete Yengi laukoi kotijoukkueen johtoon jo neljännellä minuutilla. VPS riisti pallon Hakan alueella ja Yengi sai pallon rangaistusalueen rajalle, josta hän laukoi pallon tarkasti aivan ristikon alle.

Haka ei johtomaalia hätkähtänyt, vaan tuli tasoihin viisi minuuttia myöhemmin. Logan Rogerson sai tökättyä rangaistusalueelle pyörineen pallon Donaldo Ackalle, joka tykitti paristakympistä upean osuman suoraan yläriman alle.

Tasoitusmaalin jälkeen Haka otti hallinnan itselleen ja johtomaali nähtiin 28. minuutilla. Luiyi de Lucasin syöttö vapautti laidalta Rogersonin, jonka keskitys löysi maalin edestä Lee Erwinin eikä tulikuuma kärkimies erehtynyt. Maali oli Erwinille jo kauden 11.

Haka dominoi kenttätapahtumia eikä VPS saanut luotua rakenneltuja hyökkäyksiä, mutta niin vain VPS kampesi itsensä tasoihin vielä ennen taukoa. Yengi pyörähti rangaistusalueella Hakan pelaajien välistä ja erotuomari näki Ackan kaataneen aussikärjen. Rankkaria asettui ampumaan Kalle Multanen, joka tykitti pallon varmasti yläkulmaan.

Toiselle jaksolle Haka tuli jälleen vahvasti luoden painetta VPS-maalille, mutta VPS siirtyi jälleen kuin varkain johtoon ja asialla oli jälleen Multanen. Multanen oli unohdettu vapaaksi Hakan maalin eteen ja hän pääsi puskemaan vaasalaiset taas johtoon. Multanen jätti tyylikkäästi tuulettamatta maalejaan kasvattajaseuraansa vastaan.

Maalin jälkeen Haka panosti kaiken hyökkäykseen ja palkinto saatiin lopulta viimeisillä sekunneilla. Salomo Ojala pudotti de Lucasin keskityspallon Stavros Zarokostasille, joka törkkäsi maalin edestä Hakan tasoituksen.