AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-5-2

33

(2-2)

Yleisöä 1856

FC Haka
4-3-3
vko.29 // 22.7.2022

Ennakko: VPS-FC Haka

Ennakko: VPS-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

Hietalahdessa pelataan jälleen Veikkausliigajalkapalloa lauantaina 23. heinäkuuta, kun VPS isännöi Elisa Stadionilla FC Hakaa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen, kun VPS kävi toukokuussa hakemassa Tehtaan Kentällä 0–2 vierasvoiton Tete Yengin ja Aleksi Pahkasalon maalien sekä vahvan puolustuspelaamisen siivittämänä.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio ei tosin tuota ottelua halua enää juurikaan muistella.

– Siitä on sen verran aikaa, ettei sitä ole enää tarvetta käydä läpi. Se oli heikko peli meiltä ja nyt halutaan maksaa kalavelat!

VPS sijaitsee tällä hetkellä sarjataulukossa kahdeksannella sijalla 16 pisteellä. Kauden teemana on toistaiseksi ollut tuloksellinen ailahtelevuus koti- ja vierasotteluiden välillä. Vieraskentillä peli on sujunut, mistä kertoo esimerkiksi upeat 0–6 ja 1–5 vierasvoitot AC Oulusta ja HIFK:stä. Kotona joukkue on kuitenkin onnistunut kaapimaan kasaan vain yhden pisteen, ja viimeisin kotiottelu päättyi vierasjoukkue IFK Mariehamnin 1–3 voittoon.

VPS:n vaarallisuutta Haka ei voikaan aliarvioida. Joukkue on mättänyt sarjassa eniten maaleja (29) ja koskilaiset saavatkin olla varuillaan Kalle Multasen, Steven Morrisseyn, sekä Tehtiksellä osuneiden Tete Yengin ja Aleksi Pahkasalon kanssa.

– Täytyy muistaa, että VPS on eniten maaleja Veikkausliigassa tehnyt joukkue, tulivoimaa kyllä löytyy ylhäältä.

– Toki vähän vaikuttaa se, että ketä sieltä tulee vastaan, kun heillä on ollut vähän loukkaantumishuolia. Ovat kuitenkin työteliäs joukkue ja me tiedetään kyllä, mitä sieltä on tulossa vastaan, Tainio vakuuttaa.

Ensimmäinen kotivoitto on siis vielä saavuttamatta, ja joukkueella onkin varmasti kova halu päästä näyttämään todellinen tasonsa myös kotikentällä. Viime viikoilla VPS on myös kärsinyt paljon pienemmistä loukkaantumisista ja poissaoloista, mutta nyt sairastuvalla olevien pelaajien lista alkaa onneksi lyhenemään.

Lauantain vastustaja Haka sijaitsee sarjataulukossa neljännellä sijalla, ja viimeisintä Hakan liigatappiota saa hakea aina toukokuulta asti. Viimeisimmässä ottelussaan Haka pelasi kotonaan 3–2 trillerin FC Interin kanssa ja tätä ennen Haka kävi hakemassa HIFK:stä 0–2 vierasvoiton. Teemu Tainion luotsaaman ryhmän avainpelaajia ovat tällä kaudella olleet esimerkiksi maalipörssiä johtava skotlantilaiskärki Lee Erwin, kovassa vireessä oleva Logan Rogerson, kreikkalaishyökkääjä Stávros Zarokóstas, puolustusta johtava huipputoppari Luiyi De Lucas, sekä 21-vuotias keskikenttäpelaaja Janne-Pekka Laine.

– Haka otti tosi iso voiton viime kierroksella lisäajalla Interiä vastaan ja nousi neljänneksi. Huomenna tulee tosi hyvin organisoitu ja taisteleva Haka vastaan, joten meidän pitää olla valmiina, VPS:n valmentaja Henri Sillanpää kommentoi.

– Odotan ehkä aika samantapaista ottelua kuin ensimmäisestä. Molemmat joukkueet pelaavat hyvin organisoidusti. Ottelusta tulee tiukka ja sitä se oli viimeksikin. Se olisi saattanut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Onnistuimme tekemään erikoistilanteesta maalin, ja pääsimme sitä kautta johtoasemassa pelaamaan omaa peliä ja Haka joutui vähän sitten avaamaan. Ensimmäisellä maalilla on iso merkitys, ja se kumpi sen tekee, pääsee vähän ehkä enemmän kontrolloimaan peliä. Kotikentällä lähdetään nyt kovalla sykkeellä peliin, Sillanpää ennakoi.

Hakalta on Vigori Gben lisäksi poissa ainoastaan Atte Sihvonen, jonka viime viikolla treeneissä saama lievä vamma pitää miehen ainakin vielä tästä ottelusta sivussa.

– Meillä on tällä hetkellä erinomainen tilanne. Ollaan säästytty isommilta loukkaantumissumilta ja joukkueessa on hyvä kilpailutilanne. Lähdetään Vaasaan ehdottomasti kasvattaan pistepussia!

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1 : Määttänen Janne
AET 2 : Silén Eetu
4.ET: Pohjoismäki Toni


VPS-FC Haka Elisa Stadionilla lauantaina 23.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut