AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 27.7.2022

Purme tietää FC Hakan nousujen salaisuuden – ”Jokainen uskoo loppuun asti”

Purme tietää FC Hakan nousujen salaisuuden – ”Jokainen uskoo loppuun asti”

Tino Purme on saanut vastuuta avauksessa viime peleissä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka on osoittanut tällä kaudella poikkeuksellista sinnikkyyttä nousten kauden aikana tappioasemasta vähintään tasapeliin jo peräti kahdeksan kertaa. Hakan keskikenttäpelaaja Tino Purmeen mukaan joukkueessa on vahva usko omaan tekemiseen.

Viimeksi Haka nousi VPS:n vieraana tasapeliin viimeisessä hyökkäyksessä. Haka on tehnyt tällä kaudella maalin kolmesti viimeisessä hyökkäyksessä ja kahdessa peräkkäisessä pelissä.

- Se on osoitus tämän joukkueen yhtenäisyydestä. Jokainen uskoo loppuun asti ja se usko vahvistuu onnistumisten myötä. Tuollaiset nostavat itseluottamusta ja kotimatkat ovat helpompia. Viime hetken maaleista aina nauttii, Purme miettii joukkueen venymiskyvyn syitä FC Hakan verkkosivuilla.

Monipuolinen Purme on pelaaja, jonka valmentaja voi heittää kentälle tilanteeseen kuin tilanteeseen. Hän on pelannutkin jokaisessa tämän kauden ottelussa ja ollut parissa viime ottelussa avauskokoonpanossa.

- Viime peleissä jengi on pelannut hyvin ja itsekin olen päässyt avaukseen auttamaan joukkuetta. On mukava, kun valmentajalta on tullut luottoa.

Purme myöntää, että ottelun aloittaminen avauskokoonpanossa on erilaista verrattuna siihen, että tulisi vaihdosta sisään.

- On siinä eroa. Fokus on vähän erilainen valmistautuessa otteluun, kun aloitat. Alkulämmössä on vähän eri fiilis, kun heti pitää olla valmiina pelin alkaessa.

Kahtena aiempana liigakautena sarjapaikan puolesta on jännitetty kalkkiviivoille saakka, mutta tänä vuonna katse on tiukasti ylös- ja eteenpäin. Taistelu kärkisijoista tuo myös omanlaisensa rentouden pelaamiseen.

- Aina lähdetään kaikkia pelejä voittamaan, mutta viime kausina on ollut paljon sellaisia pelejä, jotka on pakko voittaa ja sitä kautta ehkä sellaista puristamista on ollut enemmän. Nyt on enemmän rentoutuneisuutta ja vapautuneempi olo. Siinä on selkeä ero aikaisempaan, Purme vertailee kärkipään taistelua häntäpään kamppailuun.

Seuraavan kerran FC Haka pelaa sunnuntaina 31.7., kun se isännöi KuPS:aa. Ottelu alkaa kello 15.00.

Lisää uutisia