AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 27.7.2022

Friberg toivoo yleisön löytävän jälleen Tehtaan kentälle - "Tulee varmasti mukava matsi katsojille"

Friberg toivoo yleisön löytävän jälleen Tehtaan kentälle - "Tulee varmasti mukava matsi katsojille"

Niklas Friberg odottaa jo sunnuntain ottelua. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka juhli edellisessä kotiottelussa viime hetken 3-2-voittoa yli 2000 katsojan edessä. Sunnuntaina Tehtaan kentän lehtereille on odotettavissa jälleen väkeä, kun edessä on kamppailu sarjakärki KuPS:aa vastaan.

Ottelu on samalla perinteinen Valkeakosken Työväen Musiikkitapahtumien yhteydessä järjestettävä ottelu. Keskiviikkona alkavat kaupunkifestivaalit päättyvät sunnuntaina Tehtaan kentälle Hakan peliin.

- Tulee varmasti mukava matsi katsojille. Olemme sarjassa hyvissä asemissa ja KuPS on tasokas vastustaja. Vastakkain ovat kaksi hyvää joukkuetta. Uskon ja toivon, että Tehtikselle tulee paljon yleisöä. Me pelaajat toivotamme katsojat sankoin joukoin tervetulleeksi peliin, FC Hakan kapteeni Niklas Friberg toteaa Hakan sivuilla.

KuPS on jyrännyt vahvasti tällä kaudella, mutta Haka on osoittanut pystyvänsä pistämään sarjakärjelle kapuloita rattaisiin. Joukkueiden ensimmäinen liigakohtaaminen Kuopiossa päättyi kotijoukkueen niukkaan 2-1-voittoon, mutta erityisesti toisella puoliajalla Haka pisti KuPS:n tiukoille ja tasapelipiste kilpistyi loppuhetkillä ylärimaan. Muutama viikko sitten Suomen Cupin ottelussa Haka nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin, mutta lopulta KuPS eteni jatkoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Fribergin mukaan edelliskohtaamiset antavat uskoa tulevaan otteluun.

- Se ruokkii itseluottamusta ja fiilistä, kun olemme nähneet pystyvämme pärjäämään heitä vastaan ja pelit ovat olleet pienestä kiinni. Odotan tasaväkistä peliä ja pienet asiat ratkaisevat.

Haka pääsee valmistautumaan rauhassa ja hyvistä lähtökohdista tulevaan kamppailuun, kun taas KuPS taistelee Konferenssiliigan karsinnoissa Moldovassa vielä torstaina. Hakalla onkin oiva mahdollisuus iskeä.

- Meillä on hyvät saumat ottelussa. KuPS on laadukas joukkue eikä ole turhaan sarjan kärjessä. Heillä on kuitenkin viikolla europeli ja aika lyhyt palautumisaika ja sen on pakko vaikuttaa jollain tavalla. Me olemme hyvässä vireessä ja meillä on hyvät mahdollisuudet. Cupissa se oli pienestä kiinni ja voimme lähteä hyvillä fiiliksillä peliin, ennakoi Friberg.

FC Hakan ja KuPS:n ottelu pelataan sunnuntaina 31.7. kello 15.00 alkaen.

Lisää uutisia