AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 31.7.2022

FC Hakan Friberg nähnyt muutoksen Hakassa – ”Olemme kasvaneet henkisesti vahvemmiksi”

FC Hakan Friberg nähnyt muutoksen Hakassa – ”Olemme kasvaneet henkisesti vahvemmiksi”

Niklas Fribergin mukaan Haka uhkuu tällä hetkellä itseluottamusta. (Kuva: Juha Tamminen)

Tehtaan kentällä kohtaavat sunnuntaina Veikkausliigan kaksi kovavireisintä joukkuetta, kun kuntopuntarin ykkönen FC Haka isännöi kuntopuntarin kakkosta KuPS:aa.

Haka on pelannut kuusi edellisotteluaan Veikkausliigassa ilman tappioita. Vielä, kun mukaan lisätään Suomen Cupin ottelut varsinaisella peliajalla, niin tappiottomien otteluiden putki on venynyt yhdeksään. Edellisen kerran Haka maistoi tappion karvasta kalkkia Veikkausliigassa yli kaksi kuukautta sitten HJK:n vieraana.

Erityisen huomionarvoista on ollut Hakan kyky venyä tiukassa paikassa. Joukkue on taistellut itsensä pisteille kahdeksan kertaa tappioasemasta ja kolmasti iskenyt maalin ottelun viimeisestä tilanteesta.

- Joukkueessa on tosi hyvät fiilikset. Kaikilla on itseluottamus korkealla ja tuollaiset loppuhetkien onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja onnistumiset tuovat luottoa omaan tekemiseen, FC Hakan kapteeni Niklas Friberg toteaa seuran sivuilla.

Friberg on nähnyt Hakan nousut ja vaikeudet muutaman edelliskauden aikana. Tällä kaudella joukkue on pystynyt napsimaan tärkeitä pisteitä vaikeista hetkistä huolimatta.

- Olemme kasvaneet henkisesti vahvemmiksi. Kaikki tietävät, että pelit kestävät 90 minuuttia ja lisäajan. Olemme jaksaneet uskoa ja suorittaa loppuun asti. Vaihdosta olemme saaneet enemmän virtaa ja sitä kautta kääntämään pelejä. Meillä on ollut myös henkinen valmentaja mukana keväästä saakka ja hänen avullaan olemme luoneet uskoa koko tekemiseen.

Aleksi Tossavainen liittyi Hakan valmennusryhmään henkisenä valmentajana tämän kauden aikana. Tossavainen on yhdessä kapteeniston kanssa käynyt läpi joukkueen yhteisiä arvoja ja tavoitteita. Hän on tuonut oman ammattitaitonsa siihen miten joukkue suhtautuu vaikeuksiin.

- Yksi sellainen konkreettinen asia on se, että miten me käsittelemme virheitä ja epäonnistumisia. Jos olemme päästäneet maalin ja olemme tappiolla, niin olemme oppineet nollaamaan tilanteen ja kääntämään katseet eteenpäin. Päät eivät ole painuneet takaiskuista tai epäonnistumisista, ja tiedostamme sen kuuluvan tähän hommaan. Kaikki tekevät virheitä ja olemme oppineet hyväksymään ne ja keskittymään seuraavaan tilanteeseen, valottaa Friberg.

- Hyvät tulokset ruokkivat itseään. Aloitimme kauden hyvin, mutta sitten meille osui vaikea hetki, mutta pystyimme kääntämään sen nopeasti. Se on monien asioiden summa, Friberg jatkaa.

Lisää uutisia