vko.28 // 17.7.2022

SJK ja Ilves maalijuhlissa (SJK-Ilves 3-3)

Kuva: Juha Tamminen

Ilves ja SJK tasasivat sunnuntaina pisteet Seinäjoella lukemin 3-3.

Ilves aloitti pelin kovalla prässillä ja se loi sitä kautta nopeasti pari tilannetta. Markus Uusitalo joutui ainakin kerran venymään torjuntaan, kun Patrick Loa Loa veti alueen ulkopuolelta. Alkurynnistyksen jälkeen SJK otti kuitenkin pallon hallintaan ja rauhoitti ottelua.

SJK sai tilanteita Ilveksen päätyyn ja niistä kulmapotkuja. Kulmasta tuli lopulta myös maali, kun Pyry Hannola laittoi pallon taakse ja sieltä Diego Rojas veti kovaa kohti maalia. Maali muutti hieman suuntaa jostain ja aluksi näytti, että maalia ei hyväksytä paitsion vuoksi. Lopulta avustava ja erotuomari katsoi, että pallo osui viimeisenä Ilveksen pelaajaan ja meni siitä maaliin.

Ilves tasoitti ottelun puolen tunnin jälkeen, kun ensin pallo menetettiin harhasyötöllä oman puolustuksen laidalta. Pallo pomppasi siitä keskelle Petteri Pennaselle, joka antoi sen heti eteen boksissa olleelle Ariel Tuco Ngueukamille. Tuco ohitti pienellä nostolla takakulmaan ohi Uusitalon. Tuco ei tuulettanut maaliaan SJK:ta vastaan. 1-1 tilanteessa mentiin myös tauolle.

Ilves sai pallon maaliin heti kahdesti toisen puoliajan alkuun, molemmilla kerroilla asialla oli uusi hyökkääjä Adam Larsson. Ensimmäinen hylättiin kuitenkin paitsiona. Toisessa Tuco ensin syötti pallon keskeltä oikeaan laitaan vauhtiin päässeelle Aapo Mäenpäälle. Mäenpää käänsi pallon maalin eteen ja sieltä sen liukui sisään Larsson.

Ilves vei peliä toisen puoliajan alun todella pahasti, ja pakotti SJK:n valmennusjohdon reagoimaan sekä muuttamaan kentällä jotain. Vaihdosta tuli lisää hyökkäysvoimaa, kun SJK Akatemian Samson Ebuka ja Daniel Håkans tulivat kentälle.

Vaihdot toimivat välittömästi, kun ensin Håkans kuljetti palloa keskeltä kohti laitaa, antoi sen Pablo Andradelle, jonka kova, matala keskitys tuli aivan maalin eteen ja siellä Tuomas Kaukua ohjasi sen Ilveksen Rasmus Leislahden längistä sisään. SJK sai maalin jälkeen lisää tilanteita ja alkoi vyöryttää keskityksiä Ilveksen boksiin.

Samson Ebuka sai hyvän paikan viedä SJK:n johtoon kulmasta, kun Alfie Bates laittoi pallon maalin eteen. Ebuka pääsi aivan maalin edestä yrittämään, mutta pallo ohi maalin.

71. minuutilla Ilveksen Mikael Almen kaatoi Tuomas Kaukuan laidassa ja sai siitä toisen keltaisensa sekä ulosajon. Punaisen jälkeen SJK painoi pelin täysin Ilveksen päätyyn ja alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä.

Ilves kuitenkin sai yllättävästi pallon SJK:n puolustuspäässä keskellä noin 20 metrin päässä maalista. Pallon kanssa siellä oli Petteri Pennanen, joka veti komean maalin kaukaa.

SJK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan jaksoi jauhamista ja tilanteiden luomista. Pelin toiseksi puhuttanein tilanne tuli, kun 81. minuutilla pallo saatiin Daniel Håkansille takatolpalle. Håkans koitti nostaa pallon takakulmaan, mutta Ilveksen Noel Hasa liukui tilanteeseen, nostaen samalla kätensä ylös. Pallo osui suoraan hänen käteensä ja pomppasi siitä päädystä ulos. SJK pelaajat vaativat pilkkua, mutta erotuomari Joni Hyytiä ei tilannetta nähnyt ja antoi vain kulmapotkun.

Painostus tuotti lopulta tulosta pari minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Matej Hradecky sai pallon noin 30 metrissä. Hradecky veti upean kaukolaukauksen, kenties kauden hienoimman ja upotti pallon Ilves verkkoon. Tätä maalia muistellaan vielä pitkään. SJK sai vielä tasoituksen jälkeen tilanteita tehdä voittomaali, mutta Ilves kesti ja pisteet jaettiin 3-3 tuloksella.