AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3
#19 Kaukua #22 Hradecky

33

(1-1)

Yleisöä 1759

Ilves
4-3-3
#11 Ngueukam #10 Larsson #8 Pennanen
vko.28 // 16.7.2022

Ennakko: SJK-Ilves

Ennakko: SJK-Ilves

Kuva: Mika Alavesa

SJK saa sunnuntaina 17.7. kello 16 vastaansa Ilveksen Veikkausliigan ottelussa OmaSp Stadionilla.

Edellisessä Veikkausliigan ottelussa FC Hongan ja viime torstaina UEFA Europa Conference Leaguen ottelussa FC Floran voittanut SJK on kovassa vireessä. Se on tehnyt pelkästään kahdessa viimeksi pelaamassaan ottelussa yhteensä seitsemän maalia. Ja kun lasketaan mukaan viiden viimeisen ottelun saldo, on se hävinnyt niistä vain FC Floralle pelatun vierasottelun 0-1 tuloksella.

Hyvä vire on tuonut takaisin itseluottamuksen ja SJK lähtee nyt kaatamaan jokaista vastustajaa, jotta se nousisi nopeasti takaisin mukaan Veikkausliigan parhaaseen puolikkaaseen. Siihen on paikka jo sunnuntaina, sillä voitolla SJK voisi nousta jo kolmen pisteen päähän neljäntenä olevasta AC Oulusta, jolla on myös peli enemmän pelattuna.

– Pelaamme sunnuntaina vastustajaa vastaan, joka on aina hankala. Ilves vyöryttää pelaajia keskikentältä, ja yrittää tehdä pelistä mahdollisimman nihkeän vastustajille. Meillä on hyvin muistissa edellinen kohtaamisemme aiemmin tällä kaudella. Ja otamme tähän peliin mukaan saman asenteen, mikä meillä oli Honkaa vastaan. Meillä on nälkää laittaa asiat oikeille paikoilleen, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Ilveksellä on puolestaan vähemmän mairitteleva tulos alla viimeisimmästä ottelustaan. Maanantai-iltana AC Oulu kävi Ratinassa ryöstöretkellä. Keltavihreitä kauden 2018 edustanut Niklas Jokelainen löysi maalijyvän ja iski kaksi näyttävää osumaa varmistaen oululaisten 2–0-vierasvoiton.

Päävalmentaja Toni Kallio peräänkuuluttaa tasonnostoa ja tietyllä tapaa pelin yksinkertaistamista viimeisimmän Oulu-tappion jälkeen.

– Valmiina ollaan SJK-otteluun. Olemme käyneet läpi puolustuspelaamista. Aina kun nolla pysyy omissa, niin se antaa mahdollisuuden voittaa otteluita useammin. Tietysti omassa pallollisessa pelissä meidän pitää olla vaarallisempia myös, Kallio kertoo.

– Haluamme mennä rohkeammin eteenpäin. Emme voi aina pysäyttää peliä ja syötellä poikittain, kun voitamme pallon. Toki välillä pelissä tulee jaksoja, kun tarvitaan huilia pallon kanssa ja hyvä jos siihen pystytään. Haluamme kuitenkin edetä nopeammin syöttämällä linjojen ohi ja lähemmäs vastustajan maalia.

Osa SJK:n pelaajista pelasi torstaina pitkän kaavan mukaan jopa 120 minuuttia, kun SJK – FC Flora ottelu meni 2 x 15 min jatko-otteluun. Siten taatusti tullaan näkemään myös kierrätystä sunnuntaina ja pelaajia, jotka pelasivat pienemmät minuutit saavat nyt isompaa roolia. Gómez ja joukkue toivoo kannattajilta tukea myös sunnuntaina.

– Haluan vielä kiittää kannattajiamme. He olivat uskomattomia torstain ottelussa. Heidän avullaan me pystyimme laittamaan pelon vastustajiin. Toivon todella, että saamme sen saman tuen mukaan nyt sunnuntaina, jotta saamme sillä tavoin ekstra-avun kentälle, toteaa Gómez.

Matias Vainionpää missasi torstain euro-ottelun, mutta saattaa olla mukana taas sunnuntaina. Tässä ottelussa SJK saa ensimmäistä kertaa mukaan uutena mukaan liittyneen ranskalaispuolustaja Bradley Diallon. Diallo on harjoitellut jo pari viikkoa täyspäiväisesti SJK:n mukana ja hän reissasi myös Tallinnaan harjoituksia varten.

Ilveksen pelaajatilanteessa on pieniä muutoksia. Kuuden maalin mies Kai Meriluoto on kuumeillut viime päivinä, joten hänen matkaamisensa Seinäjoelle on vielä epävarmaa. Varmoja poissaolijoita loukkaantumisten takia ovat Yusif Moussa ja Axel Vidjeskog. Tuore hyökkääjähankinta Adam Larsson on valmiina tekemään debyyttinsä ja tuomaan tehoja joukkueelle.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1 : Leppänen Veli-Matti
AET 2 : Nykänen Sami
4.ET: Juusola Mikko


SJK-Ilves OmaSp Stadionilla sunnuntaina 17.7. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut