4-5-1
vko.27 // 10.7.2022

SJK puristi takaa-ajoasemasta voittoon (SJK-FC Honka 3-2)

Kuva: Juha Tamminen

SJK nousi kaksi kertaa tappiolta tasoihin ja lopulta ohi, kun se kaatoi Hongan OmaSp Stadionilla 3-2 luvuin.

Peli alkoi tarkasti molemmin puolin. Honka piti hieman enemmän palloa, mutta SJK puolusti hyvin, ja Honka ei löytänyt tilaa. Ensimmäisen tilanteen pelissä sai SJK ja se tuli vartin pelin jälkeen. Daniel Håkans toi pallon laidasta ja leikkasi sisään. Mukaan oli noussut Diego Rojas ja Matias Vainionpää. Håkans antoi pallon boksiin Vainionpäälle, jonka matalan vedon Maksim Rudakov torjui eteensä. Håkans ehti jatkamaan, mutta nosti pallon Rudakovin yli sivuverkkoon.

Honka sai pari keskitystä SJK:n boksiin, joista tuli myös kulmat heille, mutta tilanteet purettiin keskialueelle. 25. minuutilla Mehmet Hetemaj liukui hienosti pallon keskialueella kotijoukkueelle, ja jatkoi sen eteenpäin Niko Markkulalle. Markkulan keskityksestä saatiin myös kulma. Kulmakin tuli vielä hyvin etutolpalle, mutta se pomppasi siitä päädystä yli SJK:n pelaajan kautta.

Puolentunnin kohdalla Diego Rojas kaadettiin ja hän itse antoi vapaapotkun noin 20 metristä kuudentoista kulmalta. Pallo tuli hyvin boksiin, mutta Honka sai purettua tilanteen. Hieman myöhemmin Rojas antoi erinomaisen pystysyötön vauhtiin päässeelle Håkansille. Håkans kaadettiin ennen rangaistusaluetta, mutta erotuomari Oskari Hämäläinen viittoi etua SJK:lle, koska Josepablo Monreal pääsi puolittain palloon boksissa. Myös Monreal kaadettiin, mutta Hämäläinen levitti kätensä, eikä tilanteessa ollut virhettä.

Hieman ennen taukoa Honka sai yllättäen tilanteen, kun Rui Modesto nappasi pallon Håkansin nenän edestä alhaalla laidassa, kun pallo pomppasi kentästä erikoisesti taaksepäin. Modesto pääsi yksin läpi, ja hän sijoitti pallon taka-alakulmaan, ohi Markus Uusitalon. SJK sai vai vielä pienen paineen ennen taukoa, mutta tauolle mentiin Hongan johdossa.

SJK meni heti toisen puoliajan alussa johtoon, kun vaihdosta sisään tulleet Jake Dunwoody ja Jake Jervis järjestelivät maalin. Dunwoody antoi erinomaisen pystysyötön, mistä Jervis pääsi karkuun ja sijoitti pallon ohi Maksim Rudakovin.

Reilu tunti oli pelattu, kun Honka meni jälleen johtoon, ja sama mies oli asialla kuin avausosumassakin. Uusitalo ensin torjui Hongan pelaajan vedon, mutta Modesto pääsi tuikkaamaan irtopallon ohi Uusitalon.

SJK otti maalin jälkeen sisään lisää nuoria pelaajia, ja käänsi pelin täysin Hongan päätyyn, luoden paljon painetta ja puolittaisia paikkoja. Varsinkin erikoistilanteet olivat SJK:lla vaarallisia. Ja erikoistilanteista nähtiin myös tasoitusosuma, sekä ottelun voittomaali. Ensin 81. minuutilla kulma pelattiin etutolpalle, ja siellä Hongan Mohammed Adams puski sen omaan maaliin. Ottelun viimeisellä minuutilla SJK sai jälleen kulman, ja nyt Pyry Hannola lähetti sen takatolpalle, mistä sen puski sisään Matias Vainionpää.

Honka sai vielä ottelun lisäajalla pallon SJK:n päätyyn ja tukun kulmapotkuja, mutta SJK kesti rynnistyksen hienosti ja piti voiton itsellään.