AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3
#27 Penninkangas

11

(1-1)

Yleisöä 1689

HJK
3-4-3
#29 Olusanya
vko.19 // 11.5.2022

Ennakko: FC Lahti-HJK

Ennakko: FC Lahti-HJK

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti haastaa torstaina Lahden Stadionilla hallitsevan mestarin Helsingin Jalkapalloklubin.

FC Lahden vieraspelit ovat sujuneet, mutta kotipeleissä pistetili on yhä avaamatta. Edellisellä kierroksella Lahti haki täydet pisteet Seinäjoelta lukemin 2-1. Pyry Lampinen onnistui ensimmäisellä jaksolla ja aivan ottelun lopussa Altin Zeqiri ja Arlind Sejdiu järjestivät tilanteen, josta SJK-puolustus iski oman maalin. Lahti paransi otteitaan pelin edetessä ja nappasi ansaitun voiton.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ja valmennustiimi on käynyt edellisen ottelun läpi ja sieltä on otettu hyvät asiat mukaan tuleviin otteluihin.

– SJK-peli on nyt analysoitu. Yritämme ottaa siitä mukaan hyviä asioita ja kehittää niitä seuraaviin otteluihin. Halusimme säästää Hiihtiksen nurmea, joten emme harjoitelleet siinä ennen ottelua. Kentän pitäisi olla hyvässä kunnossa huomenna peliä varten, Zeneli kertoo.

Vaikka FC Lahden alkukausi ei ole sujunut tulosten valossa kovin ruusuisesti, ei huominen ottelu tule olemaan HJK:lle helppo.

– Nurmen kunto ei varmaankaan ole priimaa, ja koko päiväksi on luvattu sadetta. Ne ovat asioita, jotka tulevat vaikuttamaan otteluun. Lahden tulokset eivät ole olleet älyttömän hyviä, mutta heillä on pelaajia, jotka ovat vaarallisia päästessään etenemään isoihin tiloihin. Lisäksi heillä on pari hyvää keskitysjalkaa, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ennakoi.

Välillä HJK:n peli on ollut paremmassa kuosissa otteluiden avauspuolikkaalla, välillä jälkimmäisellä. Sarjataulukko näyttää joka tapauksessa hyvältä: Seitsemästä pelistä kuusi voittoa, joista viisi nollapeleillä, ja peräti neljästi voittomaalin on tehnyt penkiltä kentälle nostettu pelaaja.

– Pelillisesti on tietysti tärkeää tehdä tulosta heti kauden alusta, ja siinä olemme myös onnistuneet. Olemme pelanneet nyt neljänneksen sarjaa, joten jotain vertailukohtaa voi myös katsoa datasta. Se on kuitenkin ainoa objektiivinen mittari. Järkevin vertailukohta meille on oma viime kautemme, jolloin samalla tavalla pelilliset asiat tähtäsivät menestykseen Veikkausliigan lisäksi Euroopassa, Koskela sanoo.

FC Lahti lähtee haastamaan Suomen mestaria tosissaan. Kokoonpanosta puuttuvat varmasti vain Lassi Järvenpää ja lainapelaaja Kevin Kouassivi-Benissan, joka ei sääntöjen mukaan saa kohdata omaa seuraansa. Martinos Christofi ja Joona Tiainen ovat pystyneet jo harjoittelemaan täysipainoisesti joukkueen mukana. Muutamalla pelaajalla on pieniä kolhuja edellisistä otteluista, mutta todennäköisesti kaikki pelaajat ovat pelikunnossa Järvenpäätä lukuun ottamatta.

– Huomenna pelataan. On kiva, että Tiainen ja Christofi ovat taas käytettävissä. On kiva päästä jälleen pelaamaan. Huominen peli tulee olemaan erittäin kova. Meidän kyky prässätä ja pitää palloa oikealla hetkellä tulevat olemaan ratkaisevassa roolissa lopputulosta ajatellen. Lähdemme hakemaan voittoa kaikin keinoin ja annamme parhaamme. Sitten nautimme positiivisesta tuloksesta sitä kautta.

- Vastustaja on vahva etenkin pallollisena ja tilanteen vaihdoissa. He miehittävät keskialueen hyvin ja he pyrkivät lamauttamaan ja passivoittamaan vastustajan. Laadukkaat yksilöt saavat boksiin määrän kautta laatua. Meidän pitää pystyä rikkomaan sitä osa-aluetta. Meillä on mahdollisuus rokottaa heitä, mutta meidän pitää onnistua omissa jutuissamme hyvin, Zeneli ennakoi.

HJK:Lta Miro Tenho sai pienen tällin viime ottelussa, ja hänen pelaamisensa torstaina on epävarmaa. Varmasti sivussa ovat niin ikään Ilves-pelissä itseään loukannut Pyry Soiri sekä Valtteri Moren, Santeri Väänänen ja Riskin veljekset. Sen sijaan Matti Peltola on tehnyt paluun joukkueharjoituksiin.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Valjakka Turkka
4.ET: Järvinen Jari


FC Lahti-HJK Lahden stadionilla torstaina 12.5. kello 18. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, HJK:n verkkosivut