AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

11

(1-1)

Yleisöä 1689

HJK
3-4-3
vko.19 // 12.5.2022

Pistajako Lahden Stadionilla (FC Lahti-HJK 1-1)

Pistajako Lahden Stadionilla (FC Lahti-HJK 1-1)

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti ja Helsingin Jalkapalloklubi tasasivat pisteet Hiihtiksen kevätillassa. Ottelu päättyi 1-1-tasalukemiin.

FC Lahti aloitti ottelun pirteästi ja ensiminuuteilla kotijoukkueella oli kaksi puolittaista paikkaa. Ensin Macoumba Kandji pääsi kääntymään ampumaan rangaistusalueen sisällä, mutta veto blokattiin. Hetkeä myöhemmin Eemeli Virta pyssytti tulisen kaukolaukauksen. Tällä kertaa HJK-vahti Conor Hazard venyi pallon kulmapotkuksi. HJK:n paras paikka tuli vartin kohdilla, jolloin David Browne ampui ilman tulosta.

Reilun vartin jälkeen Lahti käytti seuraavan paikkansa. Hysen Memollan sivuvapaapotku tuli matalana takatolpalle. Paikalle oli kerennyt ensimmäisenä Teemu Penninkangas, joka siirsi pallon maaliin ja vei lahtelaiset ensimmäistä kertaa tällä kaudella johtoon kotikentällään.

Kauaa Lahti ei kuitenkaan saanut johdosta nauttia, vaan HJK iski kuitin muutamaa minuuttia myöhemmin. Nopean vastaiskun päätteeksi Johannes Yli-Kokko keskitti Juho Pirttijoen ja Antonio Regueron yli suoraan Anthony Olusanyalle. Olusanyalla oli tilaa ja aikaa asetella laukastaan, joka painui verkkoon.

Maalin jälkeen HJK hallitsi ottelua ja loi muutaman maukkaan paikan. Browne ampui, mutta Penninkangas blokkasi vedon viime hetkellä. Murilo ja Jair pelasivat aivan jakson lopulla paikan Olusanyalle, mutta Klubi-hyökkääjä potkaisi pallosta ohi ja tauolle siirryttiin 1-1-tasatilanteessa.

Toisella jaksolla HJK hallitsi vielä selkeämmin, mutta Lahti puolusti tiiviisti. Viimeisellä vartilla Pirttijoki liukui viime hetkellä Jairin sijoituksen eteen. Jair hukkasi myös puolittaisen läpiajonsa. Reguero nollasi myös Santeri Hostikan viime hetken yrityksen.

Lahtelaisten toisen jakson paras paikka tuli Albion Ademille, mutta kenttä teki pienet tepposet laitahyökkääjälle. Näin ollen Lahdessa päädyttiin pistejakoon.