AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.19 // 12.5.2022

"Kukaan ei voi pelata koko ajan" - HJK:n pelaajakierrätykselle vankat perusteet

"Kukaan ei voi pelata koko ajan" - HJK:n pelaajakierrätykselle vankat perusteet

Toni Koskelan peluutus tähtää jo syksyn otteluihinkin. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK matkaa torstaina FC Lahden vieraaksi ja ennen ottelua - tuloksen lisäksi toki - yksi avoin asia on Klubin kokoonpano.

HJK:lla on muutama poissaolo, mutta laaja rinki mahdollistaa vahvan kierrättämisen ja tätä HJK on alkukaudella myös tehnyt runsaasti. Päävalmentaja Toni Koskela kertoo, että laaja kierrätys on ollut suunniteltua.

– Tavoitteemme on, että pelaajamme ovat hyvässä pelikunnossa ja tuoreita mahdollisimman usein. Kun tämä on päämäärä, kukaan ei voi pelata koko ajan, koska rasitus kumuloituu ennen pitkää, Koskela sanoo.

– Meillä on tosi tasainen ryhmä, josta löytyy paljon erilaisia ominaisuuksia ja vahvuuksia. Siten pystymme vastustajasta riippuen valitsemaan kentälle pelaajia erilaisiin rooleihin sen hetken vireystilaa katsoen. On toki selvää, että aina kun tehdään valintoja, niin valinnoilla on hyviä ja huonoja puolia. Esimerkiksi futiksen vaikeimmat asiat, kuten toimiminen vastustajan maalin lähellä ahtaissa tiloissa, on usein kiinni muutaman pelaajan yhteisestä toiminnasta, jonka hiominen vaatii yhteisiä pelikokemuksia.

Hyödyt ja haitat on Koskelan mukaan punnittu tarkkaan.

– Uskomme kuitenkin, että pitkässä juoksussa valitsemamme tapa on meille eduksi, kun heinäkuusta eteenpäin tavoitteenamme on pelata pelejä 3–4 päivän välein aina marraskuulle asti, Koskela viittaa Veikkausliigan ohella eurocupeihin.

Millä kokoonpanolla HJK torstain otteluun lähtee - se selviää iltapäivällä.

FC Lahti-HJK Lahden stadionilla torstaina 12.5. kello 18. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia