AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.19 // 12.5.2022

​FC Lahden Albion Ademi ESS:lle HJK-otteluista: "Meillä on saumat, mutta pitää pelata tarkasti"

​FC Lahden Albion Ademi ESS:lle HJK-otteluista: "Meillä on saumat, mutta pitää pelata tarkasti"

Albion Ademi odottaa itseltään enemmän. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti isännöi torstaina HJK:ta ja joukkueet kohtaavat toistamiseen heti ensi viikolla Helsingissä eli Kuhnureilla on edessä tuplahaaste mestarijoukkuetta vastaan.

FC Lahden riveihin lainasopimuksella Djurgårdenista kauden alla siirtynyt Albion Ademi uskoo, että hallitsevaa mestaria on hyvinkin mahdollisuus horjuttaa.

- Klubin nimilista on sarjan kovin, mutta ei niidenkään peli ole vielä valmista. Meillä on saumat, mutta pitää pelata tarkasti. Jos tekee helppoja virheitä, laatupelaajat rokottavat varmasti, Ademi sanoo Etelä-Suomen Sanomille.

Ademi uskoo, että paras iskun paikka on ensimmäisessä kohtaamisessa.

– Minusta ne eivät ole ihan parhaimmillaan luonnonnurmella. Ehkä saamme vähän etua kotinurmesta, vaikka se vielä kaukana parhaastaan onkin.

FC Lahti haki edellisottelussaan tärkeän voiton SJK:sta. Alkukausi on muuten ollut suhteellisen hankala ja tämä koskee myös Ademia, jolla on kauden maalitili vielä avaamatta.

– En voi sanoa, että olisin tyytyväinen. En ole pystynyt auttamaan joukkuetta, kuten olisin halunnut. Kun joukkueen peli kulkee, yksilöiden on helpompi loistaa. Kun alan saamaan palloja sinne, missä olen parhaimmillani ja voin tehdä omia juttuja, uskon, että tulostakin alkaa tulla.

– Tykkään saada palloa paljon. Jos joudun tappelemaan pallosta koko ajan, oma pelaamiseni kärsii. Kun joukkue hallitsee palloa enemmän, ei tarvitse pelkästään tapella ja puolustaa, IFK Mariehamnissa kaudella 2020 läpimurtonsa tehnyt Ademi kuvailee.

FC Lahti-HJK Lahden stadionilla torstaina 12.5. kello 18. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia