AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 306

FC Haka
5-2-3
vko.15 // 16.4.2022

Ennakko: FC Inter-FC Haka

Ennakko: FC Inter-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter jatkaa Veikkausliigan 3. kierroksella evakossa kotipelien suhteen, kun se isännöi FC Hakaa Bolt Arenalla Helsingissä.

Joukkueet ovat aloittaneet kautensa suhteellisen samanlaisissa merkeissä. Kumpikin on kerännyt kahdesta ensimmäisestä ottelusta kolme sarjapistettä nappaamalla maalin voiton. Kumpikin joukkue on kärsinyt kertaalleen myös maalin tappion. Inter hävisi avauskierroksella KuPS:n vieraana ja Haka taipui puolestaan viime ottelussaan lukemin 3-2 FC Hongalle. Espoolaiset johtivat ottelua jo kolmella maalilla, mutta Hakan vahva kiri toi joukkueen maalin päähän.

Interin päävalmentaja Miguel Graun mukaan kyseinen nousu näytti piirteitä tulevan vastustajan luonteesta.

– He ovat vahva joukkue ja taistelevat loppuun asti. Sen näimme viime viikolla. Heillä oli paikkoja pistää peli jopa tasoihin, kun he nousivat kolmen maalin takaa lähes rinnalle, Inter-koutsi kommentoi.

Hakan päävalmentajan Teemu Tainion mukaan kulunut viikko on ollut kaikin puolin onnistunut ja lähtökohdat otteluun erinomaiset.

– Meillä on hyvä viikko takana – ollaan käyty niin Interin pelaamista, kuin omaakin läpi. Huomenna pitäisi sitten siirtää ne peliin, Tainio toteaa Hakan verkkosivuilla.

Tainio on toipunut koronasta ja johtaa peliä yhdessä Ossi Virran kanssa. Niin ikään Honka-pelin väliin jättäneet Atte Sihvonen ja Elias Collin ovat mukana. Vielä kun lisätään, että sairastuvalla ei ole Vigori Gben lisäksi ketään muita tällä hetkellä, niin koskilaisten lähtökohdat ovat äärimmäisen hyvät.

– Me halutaan pysyä yläkerran vauhdissa mukana, niin nyt pitää näyttää, että pystytään napsiin niitä pisteitä.

Haka on ehtinyt tulla espanjalaiselle Inter-luotsi Graulle alkukauden aikana tutummaksi jo Liigacupin pudotuspelikohtaamisen myötä. Tuolloin sinimustat klaarasivat jatkopaikan voittomaalikilpailussa, kun varsinainen peliaika oli päättynyt Pirkkahallissa maalittomaan tasatulokseen.

– Olen yksi niistä valmentajista, jotka uskovat, että ei voi olla kahta samanlaista ottelua. Kumpikin joukkue tuntee nyt varmasti paremmin toisensa. Tämän vuoksi kentällä saattaa tapahtua asioita, joita ei osaa odottaa, Grau veistelee.

Hakan kärjessä viilettää pelaaja, jota Interin täytyy pitää silmällä alkukauden otteiden perusteella. 28-vuotias skottihyökkääjä Lee Erwin on venyttänyt maaliverkkoja jo kolmesti kahden ensimmäisen kierroksen aikana. Hän on tuolla maalimäärällä liigan maalipörssin kärkinimi. Erwin on ollut joukkueensa kaikissa neljässä maalissa mukana, sillä avauskierroksella hän myös syötti koskilaisten toisen maalin. Interillä ei vielä kukaan ole tehnyt yhtä "tehopinnaa" enempää. Maalin makuun ovat päässeet Ruxi, Benjamin Källman ja Petteri Forsell.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Kemppinen Antti
AET 2: Vuorinen Juuso
4.ET: Lehtovaara Lina

FC Inter-FC Haka Helsingin Bolt Arenalla sunnuntaina 17.4. kello 14.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, FC Hakan verkkosivut