AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 17.4.2022

Tainio iloitsi voitosta – ”Täytyy olla tyytyväinen esitykseen”

Tainio iloitsi voitosta – ”Täytyy olla tyytyväinen esitykseen”

Haka puolusti Interin nurin. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Haka pääsi juhlimaan kauden toista voittoaan kaadettuaan FC Interin Helsingissä 2-0. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli kokonaisuudessaan joukkueen esityksestä mielissään.

Maalipaikat olivat tasaisessa ottelussa kortilla, mutta Haka käytti omat tilaisuutensa paremmin.

- Täytyy olla tyytyväinen esitykseen. Ei siinä kumpikaan paikoilla mässäillyt ja pystyimme pitämään Interin poissa supervaarallisilta paikoilta. Halusimme toisella puoliajalla olla aktiivisempia emmekä halunneet valua omaa maalia kohti, ja sitä kautta saimme myös sen toisen maalin, Tainio aloitti ottelun perkaamisen Hakan sivuilla.

Haka käytti omat paikkansa kliinisesti hyväkseen ja koko joukkue puolusti erinomaisesti paluun kentille tehneen Luiyi de Lucasin johdolla. Haka sai pidettyä Interin pelätyn tehokaksikon Benjamin Källman-Petteri Forsell pimennossa koko pelin paria väläytystä lukuun ottamatta.

- Olemme tehneet jokaisessa pelissä kaksi maalia ja nyt tuli ensimmäinen nollapeli. Se antaa hyvän pohjan rakentaa eteenpäin. Koko joukkueen puolustuspelaaminen toimi todella hyvin ja Luiyi toi sellaista jämäkkyyttä puolustukseen, kehui Tainio.

Voitolla Haka nousi samalla Veikkausliiga kaikkien aikojen maratontaulukossa toiseksi. Ennen ottelua Haka jakoi kakkospaikkaa MyPan kanssa. Haka on kerännyt Veikkausliigassa nyt yhteensä 1049 pistettä. Maratontaulukon kärkipaikkaa pitää hallussaan HJK.

Lisää uutisia