vko.15 // 17.4.2022

Tehokas Haka kaatoi Interin (FC Inter-FC Haka 0-2)

Haka piti Benjamin Källmanin ja kumppanit kurissa. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Haka nappasi kauden toisen voittonsa kaataessaan Helsingissä pelatussa ottelussa FC Interin 2-0 (1-0).

Ottelun alussa Inter iski Hakan kimppuun korkealla prässillä eikä Haka saanut omaa peliään kulkemaan. Interin ensimmäinen paikka tuli 14. minuutilla, kun Petteri Forsell väläytteli laukaisutaitoaan, mutta Aatu Hakala oli hereillä. Pari minuuttia siitä ja Haka pääsi tuulettamaan maalin kunniaksi.

Haka sai purettua Interin prässin hyvällä syöttökombinaatiolla ja pyöritteli palloa rauhassa hakien paikkaa iskeä. Janne-Pekka Laineen pitkä puolenvaihto löysi Seth Saarisen, joka pudotti pallon Salomo Ojalalle. Ojala keskitti pallon maalille ja Logan Rogerson ajoitti juoksunsa oikein ja sijoitti pallon etukulmasta sisään. Maalia edelsi Hakan 16 syöttöä pitkä ketju.

Maalin jälkeen Haka sai hieman pallollista otettu, mutta Inter otti kontrollin nopeasti takaisin itselleen. Keskialueella käytiin kovaa taistelua ja peli meni osin rikkonaiseksi. Jakson loppua kohden Interin hallinta alkoi konkretisoitua myös puolittaisina tilanteina, mutta Hakan puolustus kesti paineen Hakalan johdolla.

Toinen puoliaika alkoi niin ikään Interin näennäisessä hallinnassa, mutta vaarallisia tilanteita turkulaiset eivät onnistuneet luomaan. Hakan prässipeli toimi paremmin ja koskilaiset onnistuivat useissa keskialueen riistoissa ja katkoissa. Yhdestä katkosta lähti myös Hakan toinen maali 71. minuutilla.

Luiyi de Lucas katkaisi Interin hyökkäyksen pelaten pallon Atte Sihvoselle. Sihvonen lähetti minuuttia aikaisemmin kentälle tulleen Stavros Zarokostasin liikkeelle, jonka keskitys löysi takatolpalta vapaana olleen Seth Saarisen, joka puski pallon varmasti verkkoon.

Haka puolusti kypsästi ja varmasti eikä Inter saanut minkäänlaista takaa-ajoa käyntiin. Haka oli lähellä vielä kolmatta maalia lisäajalla, mutta Zarokostas kompastui juuri ratkaisevalla hetkellä eikä pystynyt viimeistelemään kunnolla läpiajostaan.