AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

13

(1-3)

Yleisöä 2957

HJK
4-3-3
vko.36 // 10.9.2021

Ennakko: FC Inter-HJK

Ennakko: FC Inter-HJK

Kuva: FC Inter

Veritas Stadionilla nähdään lauantaina todellista Veikkausliigahuumaa, kun sarjakärki HJK saapuu FC Interin vieraaksi.

Helsinkiläisryhmä on ollut tällä kaudella kovassa iskussa, kun se on hävinnyt vain yhden 18 liigaottelustaan. HJK on kuronut 13 pisteen kaulan verrattuna Interiin, joka majailee sarjataulukossa sijalla kolme. Turkulaisten kapteeni Timo Furuholm himoitsee voittoa tulevasta huippukamppailusta.

– Kyllä minä näen tässä sellaisen viimeisen mahdollisuuden haaveilla HJK:n saavuttamisesta, tai edes paineen laittamisesta siihen suuntaan. Meidän kannalta pelin juoni on selkeä; tulos tai tavallaan ulos mestaruustaistosta. Mielestäni siinä on hyvät panokset. Siitä tietää, että syksy alkaa, kun peleillä on enemmän merkitystä, Furuholm pohtii.

Inter pääsee otteluun hyvässä vireessä, sillä ennen maajoukkuetaukoa se otti kaksi vakuuttavaa voittoa, kun Ilves ja KTP jäivät sinimustien jalkoihin. Furuholm osui kummassakin ottelussa maalipuiden väliin.

– Piti alkaa voittamaan, koska hävisimme sitä ennen pelejä vähän suotta. Totta kai Petterin (Forsell) tulo on aika paljonkin piristänyt meidän hyökkäyspelaamista. Kahdesta edellisestä pelistä, ja niitä edeltävistäkin kahdesta pelistä oli budjetoitu pisteitä. Siinä mielessä jäimme neljästä pelistä vähän pakkasen puolelle.

Klubiluotsi Toni Koskela näkee Interin olevan tietyllä tapaa joukkueena pienessä murrostilassa.

– Ennen maajoukkuetaukoa heille tuli Forsell (Petteri) uutena pelaajana, ja edeltävissä peleistä heiltä on tasaisesti puuttunut pelaajia, etenkin alakerrasta. Sitä kautta on normaalia vaikeampi ennustaa, mitä valintoja niin pelaajien kuin pelimallin yksityiskohtien kanssa he tekevät, mutta on kuitenkin varmaa, että he ovat käyttäneet maajoukkuetauon harjoitusrauhan viedäkseen peliä siihen suuntaan, jonka siellä valmennus uskoo tuovan eniten tulosta, Koskela miettii seuransa sivuilla.

HJK:lla on kasassa hurja rosteri, joka vain vahvistui siirtoikkunan aikana. Nimekkäin pelaajahankinta lienee maajoukkuekapteeni Tim Sparv.

– Pelaajarintamalla HJK on lähettänyt sellaisen viestin muille, että heillä on millä mällätä. He ovat rakentaneet todella vahvan joukkueen. Sillä on valtava merkitys tässä sarjassa, että löytyy laaja rinki ja paljon laadukkaita pelaajia. Se oli jo kauden alusta selkeää meille, ettemme operoi samanlaisella pelaajamäärällä. Olemme joutuneet tekemään paljon kompromisseja ja yrittäneet korvata sitä muulla tavalla, seuraikoni kertoo.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Turunen Jonas
4.ET: Stenman Samuli

FC Inter-HJK Veritas Stadionilla lauantaina 11.9. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Interin verkkosivut, HJK:n verkkosivut