AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

13

(1-3)

Yleisöä 2957

HJK
4-3-3
vko.36 // 11.9.2021

HJK Interiä vahvempi lauantaina (FC Inter - HJK 1-3)

HJK Interiä vahvempi lauantaina (FC Inter - HJK 1-3)

Kuva: Mira Lönnqvist

Sarjakärki HJK haki Veritas Stadionilta täydet kolme pistettä, kun FC Inter kaatui maalilukemin 1-3. Ottelun kaikki osumat syntyivät ensimmäisellä jaksolla.

HJK sai otteluun turkulaisten kannalta aivan liian hyvän startin, kun ensimmäistä kertaa palloa kaiveltiin kotijoukkueen maalista jo seitsemännellä minuutilla. Lucas Lingman onnistui viimeistelemään kahden tolpan kautta, kun ensiksi Roope Riskin maalintekoyritys oli selvitetty vaivoin.

Ensimmäisen vartin ajan Interin puolustuspelissä näkyi selvää haparointia. Riski pääsi yrittämään tyhjiin, kun Henrik Moisanderilta prässättiin pallo jalasta. Yritys viuhui kuitenkin ohi maalin. Inter tasoitti pelin 22. minuutilla, kun Petteri Forsellin vasuri viuhui komeasti 25 metristä vasempaan kulmaan.

Tasoitusosumasta ei päästy nauttimaan montaakaan minuuttia, kun HJK iski toisen maalinsa. David Browne pääsi nautiskelemaan maalin edestä Roope Riskin tarjoilusta, kun Klubi pääsi käytännössä hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. 1-3-maali näki päivänvalon 36. minuutilla, kun Jair pääsi rokottamaan. Kaksi jälkimmäistä HJK:n maalia Moisander oli todella lähellä torjua, mutta lauantaina tuuri ei ollut maailman suotuisin.

Inter organisoi ryhmityksensä toiselle jaksolle uudelleen ja peli tasoittui selvästi. HJK:lla oli tietysti jo plakkarissa kahden maalin johto, mikä kenties söi isointa hyökkäysintoa. Kumpikin joukkueista sai rakennettua muutaman maalipaikan vuorotahtia, mutta lisämaaleja ei enää nähty. HJK sai puskemalla pallon kertaalleen tolppaan. Inter pelasi yhden maininnan arvoisen namutteluhyökkäyksen, josta Taiki Kagayama pääsi yrittämään viimeistelyä tuoreilla jaloilla 70. minuutin tietämillä. Pallo liikkui näyttävästi mieheltä toiselle, mutta se ei auta, jos kliinisyys puuttuu.

Vierasjoukkue ansaitsi voittonsa ja varmasti näytti sitä jalkapalloa, millä joukkue on sarjan kärkipaikan tukevasti valloittanut. Yrityksen puutteesta Interiä ei käy syyttäminen, mutta helsinkiläisiä vastaan olisi tarvittu tällä kertaa tiiviimpää puolustuspeliä, jotta kolmesta sarjapisteestä olisi voitu taistella tosissaan.