AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 2017

FC Inter
3-4-3
vko.38 // 26.9.2021

Inter haki voiton HJK:sta (HJK-FC Inter 0-1)

Inter haki voiton HJK:sta (HJK-FC Inter 0-1)

Petteri Forsell ratkaisi sunnuntain ottelun. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK kohtasi sunnuntaina runkosarjan viimeisessä kamppailussaan Interin. Joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi vain reilu pari viikkoa takaperin, jolloin Klubi ryösti pisteet Turusta 3-1 lukemin - nyt osat vaihtuivat.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kaikki neljä maalia nähtiin avausjaksolla, ja tälläkin kertaa ottelu lähti etenemään vauhdikkaasti. Molemmat joukkueet saivat luotua vetopaikat peräjälkeen, mutta niin Hugo Keto, kuin Henrik Moisanderkin Interin maalilla selvisivät tilanteista ongelmitta.

Yhdeksännellä minuutilla Riku Riski karkasi läpiajoon Interin harhasyötön myötä, mutta Moisander venyi erinomaiseen torjuntaan estäen Riskin yrityksen paraatipaikasta.

HJK jatkoi väkevää tekemistä ja Moisander joutui venymään parhaimpaansa estääkseen Luis Murillon ja Roope Riskin tuliset laukaukset. 23. minuutilla Riku Riski joutui toistamiseen nollatuksi Moisanderin toimesta päästyään nokikkain Inter-vahdin kanssa Sebastian Dahlströmin erinomaisesta läpisyötöstä.

Hiljalleen myös Inter sai paremmin hyökkäyspeliään käyntiin, mutta HJK:n puolustus Miro Tenhon johdolla onnistui estämään vieraiden yritykset. Turkulaiset saivat lyhyen ajan sisään kolme kulmapotkua, jotka Klubi kuitenkin selvitti ansiokkaasti.

Klubi otti pelin haltuunsa vielä avausjakson lopulla, mutta hyvistä aihioista huolimatta maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty. Ottelun ensimmäinen puoliaika tarjoili Bolt Arenalla viihdyttävää ja avointa peliä, jossa HJK oli kuskin paikalla. Viimeistely jätti kuitenkin isännillä toivomisen varaa.

Avausjaksolla nähty avoin peli hävisi tauon myötä, ja toinen nelivitonen lähti käyntiin melko tunnustelevasti. Vajaan kymmenen minuutin jälkeen HJK sai kelpo paikasta vapaapotkun, mutta Interin puolustus selvitti tilanteen.

Pelin edetessä HJK:n hallinta vahvistui. Interin hyökkäyspeli jäi vaisuksi Klubin hallitessa palloa, mutta vierailijoiden puolustus sen sijaan nollasi Klubin yritykset ansiokkaasti.

Käynnissä oli 65. minuutti, kun Filip Valenčič repi turkulaisten puolustuksen auki voimakkaalla kuljetuksella. Slovenialainen petasi tekopaikan Casper Terholle, jonka laukaus painui kuitenkin niukasti takakulmasta leveäksi. Inter iski kuitenkin välittömästi terävästi vastaan. Vierailijoiden Matias Ojala vedettiin boksissa nurin sääntöjen vastaisesti ja pallo vietiin rangaistuspilkulle. Vetämään asettunut Petteri Forsell ei erehtynyt, vaan laukoi pallon alakulmaan ohi oikein aavistaneen Hugo Kedon.

Käynnissä oli jo 83. minuutti, kun HJK sai aikaan valtavan paineen Interin maalille. Anthony Olusanya nosti pallon maalinedustalle, ja tilanteessa korkeimmalle noussut Janne Saksela pääsi puskemaan. Pallo kuitenkin kilpistyi tolppaan, jonka jälkeen Inter-puolustus putsasi pallon väljemmille vesille.

HJK haki tasoitusta vimmatusti ja pelin painopiste pysyi Interin päädyssä. Lisäajalla Klubi saikin pallon maaliin saakka, mutta osuma hylättiin paitsiona. Klubi ei kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut maalinteossa ja Inter vei täyden pistepotin Forsellin osuman myötä.