AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 2017

FC Inter
3-4-3
vko.38 // 25.9.2021

Ennakko: HJK-FC Inter

Ennakko: HJK-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

HJK:lla ja FC Interillä on kummallakin paljon pelissä sunnuntaina joukkueitten kohdatessa Helsingissä.

Ero Veikkausliigan kärjessä läpi kauden ykkössijaa hallussaan pitäneen HJK:n ja niin ikään vahvaa kautta pelaavan KuPS:in välillä on kutistunut kierros kierrokselta ja on ennen sunnuntain täyttä kierrosta vain yksi piste.

KuPS kohtaa sunnuntaina kotonaan HIFK:n, mutta klubilaisittain mielenkiinto keskittyy tietysti täysin Bolt Arenalle ja otteluun HJK-FC Inter.

– Inter on erilainen joukkue kuin viime viikolla liigassa kohdatut joukkueet, joten pelin kuva voi olla hyvinkin toisenlainen, sanoo Toni Koskela.

Inter hamuaa runkosarjan päätteeksi kolmen sakkiin, jotta saisi loppusarjaan yhden kotipelin enemmän kuin sijoille 4.-6. sijoittuneet. Viimeisin reissu HJK:n vieraaksi meni penkin alle, kun helsinkiläisryhmä oli Suomen Cupissa keväällä vahvempi lukemin 4-0. Inter pääsee tulevaan otteluun kuitenkin henkisesti hyvistä asemista, kun alla on keskiviikolta maukas 4-0 -voitto AC Oulusta.

– Voitot ovat aina tärkeitä ja ne ruokkivat itseluottamusta, ei puhettakaan siitä. Viime pelimme oli vaikea, mutta olimme todella solideja ja ammattimaisia. Meidän pitää tehdä se uudestaan, Interin päävalmentaja José Riveiro pohtii.

Mestaruutta puolustavan HJK:n ruuti ollut litimärkää sitten edellisen Inter-pelin. Kolme nollapeliä putkeen (LASK, Honka, HIFK) on aiheuttanut erinomaisen jännittävän loppuhuipennuksen. Joukkue on ehtinyt nuolla haavansa ja siirtää katseensa jo tulevaan. Koskela tietää millä reseptillä voitto otetaan:

– Aina välillä on hyvä, että seuraava peli tulee nopeasti. Derbyn pettymys halutaan varmasti pestä pois. Sinällään pelattiin ihan ok peli, mutta hävittiin se molemmissa bokseissa. Asiat pitää kuitenkin laittaa perspektiiviinsä ja pelasimme juuri pari peliä sitten Interiä vastaan tosi vahvan pelin. Meidän pitää keskittyä omaan tekemiseen ja tehtävä samoja asioita, joita olemme tehneet koko kauden korkealla tasolla.

Riveiro ei anna HJK:n vireen vaikuttaa oman joukkueensa valmistautumiseen.

– Ikinä ei ole sellaista "hyvää hetkeä" kohdata jotain joukkuetta. Jokainen peli on aina oma tarinansa. On tärkeää, että meistä näkyy se, että haluamme olla pelissä sunnuntaina ja näyttää, että tulimme taistelemaan pisteistä, valmentajavelho painottaa.

Riveiron toiveissa on tällä kertaa parempi alku ottelulle kuin kaksi viikkoa sitten Klubia vastaan. Tuolloin HJK vei pisteet Turusta maalein 1-3.

– He olivat silloin erittäin tehokkaita ensimmäisellä puoliajalla. He ovat vahva joukkue ja juoksivat todella hyvin tiloihin meitä vastaan. Meidän pitää nyt luottaa itseemme ja omiin mahdollisuuksiimme, Riveiro naulaa.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Turunen Jonas
AET 2: Honkanen Jukka
4.ET: Järvinen Jari

HJK-FC Inter Bolt Arenalla sunnuntaina 26.9. klo 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut