AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 1514

AC Oulu
4-3-3
vko.37 // 17.9.2021

Ennakko: FC Lahti-AC Oulu

Ennakko: FC Lahti-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti juhlii lauantaina 25-vuotista taivaltaan ja itse juhlaotteluun vieraaksi saapuu AC Oulu.

Kuudentena liigassa oleva FC Lahti taistelee ylemmän loppusarjan paikasta. Taistelu kärsi kuitenkin pienen kolauksen viime lauantaina Tampereella. Ilves hyödynsi rangaistuspotkun, eikä Lahti muutamasta paikastaan huolimatta onnistunut rikkomaan kuparista. Altin Zeqiri oli pelipäällä ja järjesteli muutaman maukkaan maalipaikan kanssahyökkääjilleen. Lahti oli ottelussa vaikeuksissa keskikentällä, jossa tamperelaisten pallonriistot antoivat Ilvekselle mahdollisuuksia nopeisiin vastaiskuihin. Muita osumia ei Tampereella nähty ja näin ollen Lahti hävisi 1-0.

FC Lahti on pelannut nyt viisi ottelua ilman voittoa ja joukkue haluaa palata voittokantaan. Eemeli Virta on pelikieltonsa kärsinyt ja jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Varmasti sivussa ovat vain Viljami Isotalo, Henri Eninful ja Pyry Lampinen. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kaipaa joukkueeltaan rohkeampaa otetta.

– Jalkapallo on maalintekopeli ja maalit ratkaisevat. Meidän pitää luoda enemmän paikkoja ja hyödyntää ne. Olemme hioneet pieniä asioita. Olen ylpeä joukkueen moraalista, vaikka emme ole onnistuneet viime otteluissa. Joukkue ei ole turhautunut, vaan uskoo itseensä. Maalinteossa on myös paljon kyse itseluottamuksesta ja sitä tulee, kun saa onnistumisia.

- Olemme viikon aikana pyrkineet saamaan pieniä onnistumisia pelaajille, jotta usko itseensä ja omaan tekemiseen säilyy. Kaipaan lisää rohkeutta maalintekosektorille, jotta voitamme, Zeneli kertoo.

Joukkueet kohtasivat toisensa vajaa kuukausi sitten Oulussa, Lahti siirtyi Macoumba Kandjin maalilla johtoon. AC Oulu kuitenkin tasoitti ottelun Samu Alangon maalilla ja pisteet jaettiin. Näin ollen illan ottelussa on jaossa tärkeiden pisteiden lisäksi tämän kauden herruus keskinäisissä otteluissa. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet seitsemän kertaa ja Oulu on ollut useammin voittoa juhliva osapuoli.

- Oulussa ottelu oli tasainen ja tiedetään, missä asioissa meidän tulee parantaa, jotta pisteitä saadaan pelistä mukaan. Hyvillä fiiliksillä iltaan hakemaan pinnoja Lahdesta, kiteyttää AC Oulun valmentaja Teemu Tavikainen.

AC Oululta on loukkaantumisen vuoksi edelleen poissa Jarkko Hurme.

Jo ennen ottelua Lahden Stadionilla on vilinää. Maatila-Liha Meronen tuo paikalle kokonaisen sian ja ennen ottelun alkua esiintyy Arttu Lindeman.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Olkku Tapani
4.ET: Siukkola Lassi

FC Lahti-AC Oulu Lahden stadionilla lauantaina 18.9. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Lahden verkkosivut