AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 18.9.2021

FC Lahden Matti Klinga kiistää liiat paineet - "Nyt pitää vain osata nauttia"

FC Lahden Matti Klinga kiistää liiat paineet - "Nyt pitää vain osata nauttia"

Matti Klinga hakee kauden avausosumaansa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti lähtee lauantaiseen 25-vuotisjuhlaotteluunsa AC Oulua vastaan kääntämään hiukan alavireistä kurssiaan.

Kuhnurit tarpoo viiden ottelun voitottomassa putkessa ja edellisistä neljästä kamppailusta saldona on vain yksi piste ja yksi tehty maali.

Lahtelaisten keskikenttämies Matti Klinga valuttaa tehottomuuden koko joukkueen pelaamisen piikkiin, eikä osoita sormella hyökkääjiä.

– Se on täysin totta, ettemme ole pystyneet ruokkimaan riittävästi kärkipelaajiamme. Hyökkääminen on koko joukkueen juttu – ihan samalla tavalla kuin puolustaminenkin. Hyökkäyspeli lähtee alakerrasta ja puolustuspeli yläkerrasta, Klinga korostaa Etelä-Suomen Sanomille.

Maaleihin tarvitaan maalintekijöitä ja Klingan omat tehot ovat tällä kaudella vielä nollilla. Tähän on tarkoitus saada syksyn mittaan muutos.

– Se on minulle selvä tavoite. Onnistumiset maistuisivat ilman muuta. Varsinkin, kun pelaan ylempänä, niin silloin viimeiset ratkaisut korostuvat. Boksin lähettyvillä on joko saatava jalka vapaaksi laukaukselle tai sitten on pystyttävä jakamaan hyviä ja vapauttavia syöttöjä.

Kurssi olisi joka tapauksessa saatava pikaisesti kääntymään, sillä paikka kuuden parhaan joukossa alkaa olla uhattuna.

– En koe sillä tavalla, että nyt olisi jotenkin hirmuisesti painetta niskassa. Toki seuraavat pelit ovat tärkeitä, mutta tällaisia matseja me haluammekin pelata. Nyt pitää vain osata nauttia, Klinga painottaa.

FC Lahti-AC Oulu Lahden stadionilla lauantaina 18.9. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia