AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 1514

AC Oulu
4-3-3
vko.37 // 18.9.2021

Lahdessa maaliton tasapeli (FC Lahti - AC Oulu 0-0)

Lahdessa maaliton tasapeli (FC Lahti - AC Oulu 0-0)

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti kohtasi 25-vuotisjuhlaottelussaan Lahden stadionilla AC Oulun. Vauhdikkaassa ottelussa jäätiin paikoista huolimatta ilman maaleja ja näin ollen pisteet jaettiin.

FC Lahti nappasi ottelun hallinnan heti alussa. Macoumba Kandji oli karata, mutta oululaisvahti Yann Fillion tyrmäsi hänet varoituksen arvoisesti rangaistusalueen rajalla. Eemeli Virta ampui tulisen vapaapotkun. Fillion kuitenkin onnistui torjumaan. Vierailijoiden paras paikka tuli jakson puoli välissä, kun lahtelaispuolustukselle sattui uinahdus. Samu Alanko vapautti Dennis Salanovićin läpiajoon ylhäiseen yksinäisyyteen. Salanović kuitenkin sijoitti pallon ohi maalin ja Lahti selvisi säikähdyksellä.

Kotijoukkue heräsi ja sai luotua jakson edetessä enemmän maalipaikkoja. Matti Klinga järjesteli vetopaikan ylös hiipineelle Teemu Penninkankaalle, mutta Fillion venyi lahtelaispuolustajan laukauksen kulmaksi. Viimeisellä vitosella Penninkangas oli puolestaan alustamassa maalipaikkaa, mutta Altin Zeqirin veto jäi puolustusmuuriin. Jakson lopussa Lahti sai vielä pari maukasta puskupaikkaa, mutta tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi myös vauhdikkaasti, mutta nyt ottelu oli tasaisempi. Oululaisten kesän hankinta Dennis Salanović ampui matalan laukauksen noin 16 metristä. Antonio Reguero liimasi vedon varmasti ja esti takaiskun. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Altin Zeqiri ampui tulisesti, mutta Regueron virkaveli Fillion sai nyrkkeiltyä pallon sivuun.

Ensimmäisen vartin aikana kumpikin joukkue sai vielä vetopaikat, mutta molemmissa päissä laukaus otti kimmokkeen ja pallo vietiin kulmalipulle. Lahtelaisten yrityksestä vastasi Macoumba Kandji. Lahti sai myös pariin otteeseen vaarallisen hässäkän oululaisten maalille, mutta maaliin asti pallo ei mennyt.

Viimeisen vartin aikana Lahti loi vierailijoiden maalille kovan paineen. Kentälle vaihdosta tulleet Kristian Yli-Hietanen ja Chinedu Geoffrey toivat Lahden peliin vauhtia ja kokoa. Lahtelaisten viimeiset syötöt kuitenkin karkailivat ja Oulu selvisi paineesta. Näin ollen pisteet jaettiin maalittomalla tasapelillä.