AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 18.9.2021

Molemmille tärkeät pisteet jaossa Lahdessa - "Lähdetään kurssia kääntämään"

Molemmille tärkeät pisteet jaossa Lahdessa - "Lähdetään kurssia kääntämään"

Samu Alanko on noussut vahvaan syysvireeseen. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu kohtaa lauantaina FC Lahden lahtelaisten 25-vuotisjuhlaottelussa Lahden Stadionilla.

Iltaan lähdetään tilanteessa, jossa AC Oulu on 11 pisteen päässä lahtelaisista ja sarjataulukossa sijalla yhdeksän. Oululaisten tilanne sarjassa on edelleen tukala eikä joukkue ole selvillä vesillä karsintojen tai putoamisen suhteen, joten he tarvitsevat kipeästi lisää pisteitä. Karsijan paikalla olevaan FC Hakaan on eroa vain kaksi pistettä ja sarjan hännillä oleviin kotkalaisiin yhdeksän pistettä.

FC Lahti lähtee iltaan ennakkosuosikkina sarjataulukon perusteella, vaikka voittoja ei joukkue ole pystynyt ottamaan heinäkuun lopun jälkeen. Lahtelaiset ovat sarjataulukossa kuudentena ja joukkueella on vain kaksi pistettä eroa Ilvekseen, joka on loppusarjaviivan alapuolella.

Illan ottelusta on epäilemättä tulossa kova taistelu, koska kummallakin joukkueella on paljon voitettavaa ja hävittävää vielä tämän kauden Veikkausliigassa. Lahtelaisten juhlaottelu ei varmasti tule jättämään yhtään katsojaa kylmäksi. Sen verran herkullinen asetelma on iltaan lähdettäessä.

Joukkueitten edellinen kohtaaminen Oulussa elokuun lopulla päättyi 1-1-pistejakoon.

- Edellisestä ottelusta FC Lahtea vastaan ei ole pitkä aika. Luultavasti he tekevät kuitenkin muutamia muutoksia aiemmasta kohtaamisen kokoonpanoon ja se vaikuttaa varmasti heidän pelaamiseen, AC Oulun valmentaja Teemu Tavikainen arvioi.

- Molemmilla on tappio alla edellisestä pelistä ja me lähdetään tätä kurssia nyt kääntämään. Lahdessa epäilemättä mietitään samaa.

Omasta joukkueestaan Tavikainen nostaa esille kaksi pelaajaa, joita kannattaa erityisesti seurata.

- Samu Alanko on ollut hyvässä vireessä ja maaleja voi odottaa myös Lahdessa. Sergei Eremenko parantaa kokoajan ja sellaisia pelejä ratkaisevia pelitekoja sopii odottaa tulevan pian.

FC Lahti-AC Oulu Lahden stadionilla lauantaina 18.9. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia