AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
TPS
4-3-3
#66 De Brito #23 Latonen #34 Pyyhtiä

32

(1-1)

Yleisöä 1503

KuPS
4-3-3
#20 Saxman #13 Udo
vko.44 // 3.11.2020

Ennakko: TPS-KuPS

Ennakko: TPS-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

TPS kohtaa Veikkausliigakauden 2020 päätöskierroksella viime vuoden mestarijoukkueen, Kuopion Palloseuran.

Molemmilla joukkueilla on edelleen todella paljon pelissä. Vierasjoukkue KuPS koettaa varmistaa itselleen hopeiset mitalit ja TPS puolestaan taistelee loppuun asti suorasta säilymisestä Veikkausliigassa. KuPS voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen elokuun lopulla Kuopiossa lukemin 3-1.

HJK jo varmisti Suomen mestaruuden, mutta KuPS on sarjataulukossa toisena ennen päätöskierrosta. Inter päivystää vain pisteen päässä KuPS:sta. Voitto Turussa varmistaisi näin keltamustille seurahistorian 11. hopeamitalin. HJK kohtaa päätöskierroksella Interin kotiyleisönsä edessä.

TPS lähtee päätöskierrokselle kaksi pistettä IFK Mariehamnin takaa. Raitapaitojen olisi siis pakko pusertaa voitto KuPS:sta, jotta suorat säilymistoiveet pysyisivät elossa. Pahasti hyytynyt IFK Mariehamn kyykkäsi sunnuntaina kotonaan HJK:lle 0-5 ja joukkue matkustaa päätöskierroksella Valkeakoskelle Hakan vieraaksi. TPS-leirissä toivotaan tietysti Hakan kotivoittoa.

- KuPS kuuluu Veikkausliigan suuriin joukkueisiin, joka pelasi hienosti myös eurocupeissa ja taisteli loppuun asti Suomen mestaruudesta. Joka tapauksessa joukkue saa mitalit keskiviikkona. Koko joukkue pelasi lauantaina hienosti SJK:ta vastaan ja meillä on sen ansiosta edelleen omat mahdollisuutemme. Sitä lähdetään yrittämään ja siitä lähdetään taistelemaan, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson painottaa.

- On aina hienompaa pelata, kun on panosta. Me pistämme totta kai kaiken peliin, mutta minun on pakko ottaa jo tässä vaiheessa huomioon myös se, että pelit jatkuvat tämän jälkeenkin, Johansson viittaa suoraan mahdollisiin loukkaantumisiin ja pelikieltoihin.

TPS kamppailee lujasti omasta sarjapaikastaan ja mitään helppoa peliä ei ole KuPS:lle nytkään luvassa.

- Kova ottelu tulee jälleen. TPS haluaa säilyä sarjassa ja luonnonnurmella pelataan jälleen. Meidän on annettava keskiviikon ottelussa itsestämme 100% kuten aina, KuPS:n päävalmentaja Arne Erlandsen korostaa.

Pelitahti on ollut etenkin KuPS:lla normaalia tiiviimpi kovine europeleineen ja rasituskuorma on muodostunut sitä kautta tavanomaista suuremmaksi. Neljäs peräkkäinen sarjasijoitus top-kolmosessa osoittaa, että uusiutunut KuPS-joukkue on pystynyt hienolla tavalla säilyttämään asemansa liigan parhaimpien huippujoukkueiden joukossa.

- Tämä kausi on ollut intensiivinen ja poikkeuksellinen. Meillä on mahdollisuus saada hopeaa tai pronssia. Meillä on ollut hyvä kausi liigassa ja erittäin hyvä kausi Euroopassa. Lopussa meille tuli loukkaantumisia ja poissaoloja ja kaksi-kolme viime viikkoa harmittavat, mutta sellaista jalkapallo on. Kaiken kaikkiaan kausi on ollut hyvä ja me olemme todella tyytyväisiä siihen miten pelaajat ovat esiintyneet tällä kaudella. Aina me haluamme tietenkin parantaa. Moni pelaaja on ottanut kehitysaskeleita tällä kaudella ja se on hyvä asia seuralle, Erlandsen muistuttaa.

- Pelaajat ovat tehneet hyvää työtä tiukan sarjaohjelman aikana. Pelaajat ovat olleet virkeitä suurimmassa osassa peleistä ja me olemme tyytyväisiä heidän esiintymiseensä. Joukkue uusiutui paljon mestaruuden jälkeen ja uusi joukkue on mennyt hienosti eteenpäin kauden aikana. Moni pelaaja on myös mennyt eteenpäin. Pelaajat ovat tehneet hyvää työtä ja kaikkemme me annamme myös sarjakauden viimeisessä ottelussa.

Keskiviikkoillan TPS-ottelu sisältää muitakin tunteikkaita hetkiä KuPS:lle tiukan mitalikamppailun ohella. Hyökkääjä Ats Purje ja keskikenttäpelaaja Ville Saxman päättävät Turussa omat KuPS-uransa jättäen tyylikkäät jäähyväiset keltamustille väreille. Yhtä lailla TPS-ikoni Mika Äärutalo pelaa viimeisen Veikkausliigaottelunsa, mutta kausi saattaa jatkua vielä liigakarsinnassa Ärtsin osalta.

TPS:n loukkaantumistilanne on sama kuin viime lauantain SJK-ottelussa. Poissa ovat edelleen Eliécer Espinosa, Elmo Heinonen, Jesper Karlsson ja Juho Lähde.


TPS-KuPS Veritas Stadionilla keskiviikkona 4.11. kello 18.30.

Lähde: TPS:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut