4-3-3
vko.44 // 4.11.2020

TPS:n voitto laiha lohtu (TPS-KuPS 3-2)

Niklas Pyyhtiä teki TPS:n voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS päätti kautensa 3-2 (1-1)-voittoon KuPS:sta. Voitto ei kuitenkaan riittänyt nostamaan turkulaisia karsijan paikalta. Samalla se tiesi sitä, että FC Inter nousi KuPS:n ohi hopealle.

TPS sai otteluun erinomaisen alun, kun neljännellä minuutilla Jean vei turkulaiset johtoon kulmapotkutilanteesta. KuPS tuli kuitenkin tasoihin 20 minuuttia myöhemmin, kun uransa viimeistä Veikkausliigaottelua pelannut Ville Saxman latasi komean tasoitusmaalin.

Toisen puoliajan jälkipuoliskolla alkoi tapahtua. Ensin Aniekpeno Udo vei KuPS:n johtoon 73. minuutilla, mutta TPS ei luovuttanut. Joakim Latonen tasoitti 79. minuutilla ja seuraavalla minuutilla juuri kentälle tullut Niklas Pyyhtiä ratkaisi TPS:lle voiton.

TPS - KuPS alkoi alkuseremonioilla, kun Mika Ääritalo juoksi kentällä viimeistä kertaa Veikkausliigassa. "Ärtsi" totta kai auttaa seuraansa vielä liigakarsinnoissakin. TPS-maestro sai ansaitsemansa kunnian ennen peliä ja hän jätti kentän ennen aikojaan, koska hänen panostaan tarvitaan vielä kauden viimeisessä puristuksessa.

TPS aloitti KuPS-peli todella sähäkästi. Pelikello tikitti neljättä minuuttia, kun Santeri Haarala antoi kulmapotkun. Pallo ajautui brasilialaiselle Jeanille, joka täräytti pallon maalinedusruuhkasta KuPS-vahti Otso Virtasen ja yläriman kautta verkon perille.

KuPS:n vastaus tuli 24. minuutin kohdalla. Ääritalon tavoin peliuransa päättävä Ville Saxman latasi pallon upeasti aivan TPS-maalin vasempaan takakulmaan. KuPS oli vaarallisella jalalla liikkeelle, sillä Urho Nissilä oli ampunut vain hetkeä aikasemmin tolppaa hipoen ohi. KuPS:n vahva painostusjakso osui ensimmäisen puoliajan loppuun, mutta TPS-maali pysyi koskemattomana.

TPS sai pelijyvästä kiinni toisella puoliajalla, vaikka KuPS tarrasi voittoon kiinni ottelun 73. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Aniekpeno Udoh sohi pallon verkkoon aivan maalin edestä.

TPS oli kuitenkin päättänyt, että se ei myy nahkaansa halvalla. Todella vahvaa loppukautta pelaava Joakim Latonen pääsi tulittamaan kome kertaa oikein kunnolla, mutta neljäs kerta sitten toden sanoi 79. minuutin kohdalla. Santeri Haarala sai pallon vasemmalla laidalla ja painoi kohti päätyä ja antoi loistavan passin Latoselle, joka pääsi tinttaamaan elämänsä ensimmäisen liigamaalin.

Ja sitä seuraavaa iskua ei tarvinnut odottaa kuin minuutti. Olawale Tehe siirsi pallon vasemmalle ja vaihdosta kentälle pyyhältänyt Niklas Pyyhtiä nosti ensimmäisellä kosketuksellaan TPS:n 3-2-johtoon. Kyseessä oli tietysti myös Pyyhtiän ensimmäinen liigamaali.

Kun IFK Mariehamn voitti omassa ottelussaan FC Hakan, niin se tarkoitti, että TPS joutuu vielä karsimaan liigapaikastaan. Inter nousi KuPS:n ohi toiseksi paremman maalieron turvin.

Lähde: TPS:n verkkosivut