AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 3.11.2020

Ats Purjeella edessä viimeinen ottelu KuPS:ssa - ”Isot kiitokset kaikille KuPS-faneille tuesta”

Ats Purjeella edessä viimeinen ottelu KuPS:ssa - ”Isot kiitokset kaikille KuPS-faneille tuesta”

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan pelikausi 2020 päättyy keskiviikkona ja samalla päättyy yksi merkittävä ajanjakso Kuopion Palloseurassa. Hyökkääjä Ats Purje jättää jäähyväiset keltamustille seuraväreille.

Ats Purje pelaa jo seitsemättä sarjakauttaan KuPS:n riveissä ollen nyt seurahistorian eniten ja pisimpään seurassa pelannut ulkomaalaispelaaja. Purje on pelannut tähän mennessä 168 liigaottelua keltamustissa tehden 36 liigamaalia.

35-vuotias Purje aloitti pelaajauransa Suomen liigakentillä 2008 FC Interissä. Hän siirtyi huhtikuussa 2012 Kuopion Palloseuraan ja pääsi viime syksynä toteuttamaan yhden suuren henkilökohtaisen unelmansa voittamalla Suomen mestaruuden. Keskiviikkoiltana ympyrä sulkeutuu tutulla jalkapallostadionilla ja on tunteikkaiden jäähyväisten aika.

- Kupittaa on minulle tärkeä paikka, sillä se on Suomen urani alku. 2015 tein siellä kaksi maalia Suomen ja Viron välisessä A-maaottelussa, hyökkääjä muistelee.

- Tuloksellisesti kolme ensimmäistä KuPS-vuotta olivat vaikeita, emme silloin saavuttaneet mitään. Jani Honkavaaran aikana meillä oli kolme hyvää vuotta, saavutimme hopean, pronssin ja kullan. Nyt tulee jälleen mitali. Henkilökohtaisesti tämä on ollut vaikea kausi, en ole tyytyväinen omaan panokseen sillä olisin halunnut auttaa joukkuetta enemmän. Suomen mestaruus KuPS:ssa oli iso unelmani ja se on hienoin saavutus kaikista.

Purje haluaa osoittaa suuret kiitoksensa kaikille seuran uskollisille kannattajille, joista osa on saapumassa keskiviikkona Veritas stadionille keltamustaa kannustamaan ja mitalia juhlimaan.

- Isot kiitokset kaikille KuPS-faneille tuesta. Heti alusta lähtien tunsin, että on arvostusta minua kohtaan. Ikinä ei ole ollut sellaista suhdetta kuin KuPS-fanien kanssa, se jää ikuisesti mieleen. Tällä kaudella faneja ei ole päässyt paljon tapaamaan ja näkemään koronan takia, haluan kiittää faneja kaikesta. Hyvät muistot jää, Purje iloitsee.

KuPS päättää kautensa TPS:aa vastaan keskiviikkona klo 18.30 Turun Veritas Stadionilla.

Lisää uutisia