AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 3.11.2020

"Todella tärkeä ja johtava pelaaja" - Johansson ylistää uransa päättävää Mika Ääritaloa

"Todella tärkeä ja johtava pelaaja" - Johansson ylistää uransa päättävää Mika Ääritaloa

Ärtsi viime lauantain SJK-ottelussa. (Kuva: Tiina Pirilä / TPS)

TPS-hyökkääjä Mika Ääritalo päättää keskiviikkona mahtavan hienon Veikkausliigauransa, kun päätöskierroksella vastaan asettuu KuPS.

Ääritalo pelaa tietysti joukkueensa puolesta vielä myös liigakarsinnoissa, mikäli joukkue sinne joutuu, mutta Veikkausliigan otteluista keskiviikon KuPS-kamppailu jää uran viimeiseksi.

35-vuotias Ääritalo on iskenyt tällä kaudella neljä maalia ja jokainen niistä on ollut äärimmäisen tärkeä. Kaikki Ääritalon osumat ovat poikineet myös pisteitä.

Ääritalo puski 1-0-voittomaalin HIFK:n verkkoon elokuussa sekä ohjasi 2-1-kavennuksen HJK:ta vastaan Helsingissä. Ääritalon kavennuksesta alkoi takaa-ajo, jonka kruununa oli Rasmus Holman 2-2-tasoitus.

RoPS:ia vastaan Ärtsi latasi 2-0-osuman, johon lappilaisten selkäranka katkesi Kupittaalla. Viime lauantaina TPS-ikoni näytti peliälyään ja taituroi 1-0-voittomaalin SJK:n verkkoon.

- Hän on todella tärkeä ja johtava pelaaja tälle joukkueelle, häntä kuuntelevat kaikki. Hän on myös erittäin monipuolinen ja fiksu pelaaja, joka voittaa koko ajan peliälyllään tilanteita. Ja kun katsoo tämänkin kauden tilastoja, niin hän on myös edelleen ratkaisija, joka nousee tärkeissä peleissä esiin, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson kiittelee.

"Tintillä" on muistoja "Ärtsin" kanssa pelaamisestakin ja hiukan toiveena oli, että kokenut hyökkääjä olisi vielä jatkanut uraansa.

- Olen puhunut paljon hänen kanssaan ja ymmärrän toki, että fysiikan lait tulevat jossain vaiheessa vastaan. Ääritalo on tehnyt harvinaisen hienon pelaajauran ja olen saanut itsekin pelata hänen kanssaan.

- Olen sanonut meidän nuorille pelaajille, että hänen pelaamistaan ja sijoittumista kentällä kannattaa katsoa tarkkaan.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia