AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-5-1

11

(1-1)

Yleisöä 1973

FC Lahti
4-3-3
vko.28 // 19.7.2019

Ennakko: VPS-FC Lahti

Ennakko: VPS-FC Lahti

FC Lahti saapuu Vaasan Palloseuran vieraaksi Elisa Stadionille lauantaina. Vierasjoukkue tulee otteluun sarjakärki Ilveksestä otetun kotivoiton siivittämä ja VPS on saanut lisävirtaa valmennukseen tehdyistä muutoksista.

Christian Sundin ensimmäinen ottelu VPS:n päävalmentajana päättyi kirvelevään tappioon SJK:lle. Joukkue otti pelistä hyvät asiat mukaansa ja jätti tuloksen taakseen. Tällä viikolla on palauduttu ja pyritty tuomaan peliin Sundin haluamia elementtejä.

- Meillä on taas hyvä treeniviikko alla. Palautuminen oli tällä viikolla vähän pitempää, SJK-peli oli meille kova. Se oli aika vauhdikas peli. Palautuminen kesti ehkä yhden päivän enemmän kuin normaalisti, mutta pelaajat tuntuvat olevan nyt taas iskussa, Sund kertasi.

- Olemme käyneet treeneissä läpi puolustuspelaamistamme. Se oli SJK-pelissä hyvää, mutta nyt ehkä puolustamme vielä hieman ylempää. Pystymme riistämään pallon ylempänä ja sitä kautta saamme vastahyökkäyksiä, hän jatkoi.

Lauantain vastustaja FC Lahti on kahdeksantena Veikkausliigassa ja Mustilla Kuhnureilla on vielä mahdollisuudet nousta ylempään loppusarjaan. Joukkueen viime sunnuntaina nappaama voitto Ilveksestä oli tärkeä tulos, koska lahtelaiset olivat ennen sitä jääneet voitoitta neljässä peräkkäisessä ottelussa.

Erinomaisen potkutekniikan omaava Josu on ollut tärkeä pelaaja Lahdelle tällä kaudella, ja mies iskikin lahtelaisten tasoitusosuman joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa tällä kaudella. FC Lahden maalia vartioi saksalainen Patrick Rakovsky, joka oli vahvassa vireessä Ilves-ottelussa, jossa Mustat Kuhnurit pelasivat äärimmäisen puolustusvoittoisesti. Sundin mukaan VPS on valmistautunut erilaisia skenaarioita varten.

- Ensimmäisessä pelissä Lahdessa he ottivat meitä vähän ylempää kiinni. Ehkä he tulevat samalla tavalla kuin silloin tai ehkä nyt, kun he voittivat Ilveksen puolustamalla matalalla, he tulevat samalla tavalla myös tänne. Sen näkee huomenna. Tiedämme, miten pelata molempia taktiikoita vastaan, VPS-luotsi pohti.

VPS joutuu lähtemään otteluun ilman Aatu Kujanpäätä, Jerry Voutilaista ja Samu Alankoa. Kapteeni Sebastian Strandvall sen sijaan palaa kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa.

FC Lahti sai siis edellisellä kierroksella voitottoman putkensa poikki sarjakärki Ilveksen kustannuksella. Pyry Lampinen viimeisteli Lahden stadionilla uransa ensimmäisen liigamaalinsa ja se riitti Lahdelle voittoon. Lahti pelasi taktisesti hienon pelin riisuen Ilveksen aseistaan ja puolusti tiiviisti ottelun loppuun. Patrick Rakovsky piti maalillaan nollan ja otti muutaman arvokkaan torjunnan.

FC Lahden joukkue matkustaa Pohjanmaalle jo perjantaina. Kokoonpanosta puuttuvat varmasti Lassi Forss, Drilon Shala ja pelikieltoinen Irfan Sadik. Voitto Ilveksestä ei kuitenkaan saa lahtelaisia leijumaan, vaan päävalmentaja Sami Ristilä tiedostaa Vepsun vaarallisuuden.

- Vieraspelit ovat aina vaikeita. VPS on vaihtanut valmentajaa ja ensimmäisessä pelissä oli pienestä kiinni, etteivät he saaneet pisteitä. Pienet marginaalit kääntävät otteluita voitoiksi tai tappioiksi. Meidän pitää lähteä nöyrästi jokaiseen peliin, oli vastassa sarjakärki tai -jumbo. Emme aliarvioi Vepsua, vaan tiedostamme, että heillä on hyviä pelaajia. Meidän pitää pelata hyvä 90-minuuttinen, jotta pääsemme tavoitteeseen. Runkosarja lähenee loppua, joten väännöt vain kovenevat. Meidän tulee olla rohkeita, Ristilä kommentoi.

VPS ja FC Lahti kohtasivat toisensa vappuna Kisapuistossa. Vepsu oli vahva ottelun alussa, mutta ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen Lahti pääsi peliin mukaan. Steven Morrissey vei kuitenkin Raidan 1-0-johtoon aivan ensimmäisen jakson lopussa Samu Alangon loistavasta esityöstä. Toisella jaksolla Lahti haki vimmatusti tasoitusta, mutta VPS puolusti hyvin ja iski terävästi vastaan. Vain Josun komea kaukolaukaus upposi Martin Kompallan selän taa ja pisteet tasattiin lukemin 1-1.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 47 kertaa. Mastokaupungin ylpeys on vienyt otteluista nimiinsä 23 Vepsun 13 vastaan. Maaleja lahtelaiset ovat mättäneet 67 ja Raita on osunut puolestaan 45 kertaa. Joukkueiden neljä viimeistä kohtaamista ovat kaikki päättyneet tasatulokseen.


VPS-FC Lahti Elisa Stadionilla lauantaina 20.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: VPS:n ja FC Lahden verkkosivut