AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-5-1

11

(1-1)

Yleisöä 1973

FC Lahti
4-3-3
vko.28 // 20.7.2019

VPS yhä ilman kauden avausvoittoa (VPS-FC Lahti 1-1)

VPS yhä ilman kauden avausvoittoa (VPS-FC Lahti 1-1)

VPS on edelleen ilman voittoa tämän kauden Veikkausliigassa, kun FC Lahti nipisti lauantaina pisteen 1-1 -tasatuloksella.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat tunnustelevia molemmilta joukkueilta. VPS sai viiden minuutin kohtalla kuitenkin otteluun unelma-alun, kun Alain Ebwelle sai jatkettua pelivälineen Juho Lähteelle, joka syötti Samba Sillahin tyylikkäästi läpiajoon. Ensimmäistä kertaa avauksessa Veikkausliigassa ollut Sillah otti muutaman kosketuksen ja laukoi pallon varmasti Patrick Rakovskyn vartioiman maalin verkkoon.

VPS otti pelin haltuunsa heti avausmaalin jälkeen. Sund oli tehnyt taktisia muutoksia Vepsun peliin ja vierasjoukkueella oli vaikeuksia sopeutua niihin. VPS:n laitapakit Martti Haukioja ja Hindrek Ojamaa nousivat rohkeasti ylös, kun taas laitalinkkeinä pelanneet Sebastian Strandvall ja Samba Sillah kavensivat keskelle. Vepsun hyvä peli tuotti myös tilanteita. Timi Lahti pääsi puskemaan Haukiojan vapaapotkusta noin vartin pelin jälkeen, mutta Rakovsky onnistui torjunnassaan. Pian tämän jälkeen Steven Morrisseyn voimakas laukaus boksin rajalta blokattiin.

Lahdella oli vaikeuksia luoda vaarallisia tilanteita. Vierasjoukkueen hyökkäykset tuntuivat toistuvasti katkeavan VPS:n toppareiden, Eero-Matti Auvisen ja Lahden, riistoihin. Vepsulla oli mahdollisuus kasvattaa johtoaan 25. minuutin kohdalla, kun Sebastian Strandvall pääsi laukomaan Morrisseyn syötöstä. VPS-kapteenin laukaus painui valitettavasti ohi maalista.

FC Lahti sai ensimmäisen maalipaikkansa jakson loppupuolella. Martin Kompalla torjui Amionen pehmeän laukauksen helposti. VPS rauhoitti pelin tempoa puoliajan lähestyessä ja joukkue näytti pääsevän tauolle johtoasemassa. Keskittyminen kuitenkin herpaantui ja vieraat pääsivät iskemään. Lahtelaispelaaja riisti pallon ja käynnisti vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Amione vapautti nuoren Pyry Lampisen maalintekoon. Tasoitusmaali syntyi aivan ensimmäisen jakson lopussa, ja tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

VPS tuli toiselle jaksolle sisuuntuneena. Pelaajat menivät kaksinkamppailuihin kovaa ja pallo liikkui nopeasti. Vepsulla oli loistava mahdollisuus siirtyä johtoon, kun Jonas Häkkinen pääsi puskemaan läheltä Haukiojan antamasta kulmapotkusta heti toisen puoliajan alussa, mutta peliväline pysähtyi ylärimaan. Peli oli täysin vaasalaisten hallinnassa, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet tarpeeksi laadukkaita. Paine Lahden puoliskolla kasvoi jatkuvasti, ja vierasjoukkue vetäytyi syvälle Vepsun hallitessa peliä.

Ottelu oli kotijoukkueen hallinnassa, mutta selvien maalipaikkojen luominen osoittautui vaikeaksi tiiviin lahtelaispuolustuksen keskellä. Morrissey pääsi puskemaan Ojamaan keskityksestä 70. minuutin pelin jälkeen, mutta jamaikalaisen pusku meni reilusti ohi. Vierasjoukkue onnistui hiljalleen pääsemään peliin paremmin sisään ja saamaan pidempiä hyökkäyksiä. VPS-puolustus hoiti silti puolittaiset tilanteet varmasti.

Lämmin sää alkoi selvästi vaikuttaa pelaajiin ja kentällä alkoi näkyä väsymystä. Pelin tempo laski hieman ja lahtelaiset keskittyivät lähinnä oman maalinsa puolustamiseen. Pelikellossa oli 86. minuuttia, kun Ebwelle pääsi puskemaan hyvästä paikasta. Kamerunilainen ei päässyt kunnolla pallon päälle ja Rakovsky torjui puskun helposti.

Vierasjoukkue pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen vielä ottelun viime hetkillä, mutta Timi Lahti puolusti tilanteen hienosti ja esti vastustajan laukauksen. VPS sai aikaan vielä pienimuotoista painetta kotiyleisön kannustuksen siivittämänä, mutta vieraat kestivät loppuun saakka, ja ottelu päättyi pistejakoon Vepsun hallinnasta huolimatta.


HJK-VPS Telia 5G Areenalla lauantaina 27.7. kello 17 ja SJK-FC Lahti OmaSP Stadionilla perjantaina 26.7. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.