AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 13.7.2019

SJK voittoon viime hetkien osumalla (SJK-VPS 1-0)

SJK voittoon viime hetkien osumalla (SJK-VPS 1-0)

Pohjanmaan derby SJK:n ja VPS:n välillä lauantaina ratkesi SJK:n eduksi aivan ottelun lopussa tulleella maalilla.

Kotijoukkue SJK hallitsi kenttätapahtumia, mutta ratkaisu nähtiin vasta pitkällä lisäajalla, kun Denys Oliinyk iski ottelun ainoan osuman.

SJK hallitsi ottelun alkua ja loi pari hyvää maalipaikkaa. VPS pelasi aiemmasta poiketen paljon vastaiskujen kautta. VPS pääsi hiljalleen peliin mukaan ja hieman hallitsi ensimmäisen puoliajan lopulla.

Mehmet Hetemaj laukoi kovan kaukovedon ottelun seitsemännellä minuutilla, ja Martin Kompalla torjui sen vain vaivoin kulmapotkuksi. Vähän myöhemmin SJK:lla oli uusi paikka, kun Dani Hatakan pitkä rajaheitto tuli hyvään paikkaan Sergei Eremenkolle, mutta hänen osumansa palloon oli heikko. Billy Ions pääsee peli peliltä lähemmäksi huippuiskuaan. 17. minuutilla Ions tarjoili hyvän paikan Maximo Toloselle, mutta Kompalla pystyi torjumaan.

SJK oli välillä suurissa ongelmissa Steven Morrisseyn nopeuden kanssa. 25. minuutilla jamaikalainen syötti pitkän kuljetuksensa jälkeen Juho Lähteen läpiajoon, mutta Mihkel Aksalu torjui ja tilanne oli myös paitsio. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Morrissey oli jälleen pahanteossa, mutta Mihkel Aksalu esitti tärkeän torjunnan.

VPS ehti hetkellisesti juhlia johto-osumaa ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta pallo oli käynyt ennen maalia jo päätyrajasta yli.

SJK oli lähellä johto-osumaa 51. minuutilla. Denys Oliinyk nousi vasemmalta laidalta ja pallo pelattiin Billy Ionsin ja Dani Hatakan kautta vetopaikkaan Maximo Toloselle, mutta VPS-puolustaja Jesper Ensgström ehti blokkaamaan kudin. Tolonen oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauksessa Veikkausliigassa, ja nuorukainen pelasikin mainion pelin, mutta uran ensimmäinen liigamaali ja vielä tuleviin peleihin.

Ville Tikkanen on pelannut tällä sarjakaudella lähinnä Akatemiassa, mutta nyt tilille tuli kauden toinen 90-minuuttinen Veikkausliigassa, ja Tolosen tavoin myös Tikkanen esiintyi edukseen.

62. minuutilla nähtiin hieman outo tilanne, kun VPS pääsi vastahyökkäykseen. Joonas Sundman kaatoi keltaisen kortin arvoisesti VPS:n Konstantinos Stavrothanasopoulosin, mutta kreikkalainen sai pelattua pallon Steven Morrisseylle. Morrissey oli jo boksissa hyvässä paikassa, mutta ottelun erotuomari puhalsi pelin poikki ja VPS sai vapaapotkun. Morrissey ehti jo laukoakin, mutta Aksalu torjui. Vapaapotku tömähti muuriin, eikä VPS saanut hyödynnettyä jatkotilannettakaan.

SJK:lla oli hyvä paikka hetkeä myöhemmin. Billy Ions keskitti oikealta laidalta Denys Oliinykille, jonka laukaus kuitenkin suuntautui päin Kompallaa.

Ottelu näytti säilyvän maalittomana ottelun loppuun asti. Lisäaikaa annettiin neljä minuuttia, ja lisäajan neljännellä minuutilla VPS pääsi vaarallisen näköiseen vastahyökkäykseen. Momodou Sarrin kosketus itselle eteen oli kuitenkin niin pitkä, että Moshtagh Yaghoubi nappasi pallon. Mosa avasi pallon vielä kohti laitaa, mutta VPS-puolustus pääsi väliin. Jude Arthur sai kuitenkin palautettua pallon laitaan ja Denys Oliinykille. VPS-pelaajat alkoivat olla jo aika väsyneitä, eikä VPS ehtinyt triplata Oliinykiä. Tällä kerralla vastassa oli vain kaksi VPS-pelaajaa, ja se oli SJK:n kannalta sopiva määrä. Oliinyk leikkasi kohti keskustaa ja laukoi pallon ihanasti takakulmaan. Maali oli ukrainalaiselle jo liigakauden seitsemäs.

Maali käynnisti OmaSp Stadionilla jo lähes voittojuhlat, mutta ottelu jatkui. Pelattiin jo ottelun kuudetta lisäaikaminuuttia, kun Juho Lähde pääsi laukomaan boksissa hyvästä paikasta, mutta Mihkel Aksalu teki, noh, ehkä nyt voidaan jo käyttää hieman ylikäytettyä gamesaver-sanaa. Se torjunta oli iso. VPS sai tilanteesta vielä kulmapotkunkin, mutta se leijaili Mihkel Aksalun turvallisiin käsiin. Ottelu oli Aksalulle 200. kilpailullinen ottelu, ja nollapeli ja derby-voitto ovat hyviä tapoja juhlistaa sitä.


KPV-SJK Kokkolan Keskuskentällä lauantaina 20.7. kello 17 ja VPS-FC Lahti Elisa Stadionilla lauantaina 20.7. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut
Lisää uutisia