AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 14.6.2022

FC Hakalla vastassa tuttuja Suomen Cupissa – ”Haluavat näyttää”

FC Hakalla vastassa tuttuja Suomen Cupissa – ”Haluavat näyttää”

Jami Kyöstilä pelasi pitkään Hakassa, mutta edustaa nyt HJS:aa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka kohtaa tiistaina Suomen Cupin neljännesvälieräottelussa Hämeenlinnan Jalkapalloseuran. Vastustajan leirissä nähdään useita Hakalle tuttuja pelaajia.

HJS pelaa Kakkosen B-lohkossa, missä se on tällä hetkellä 11. sijalla kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Lauantaina kuitenkin kulki, sillä joukkue voitti juurikin Kaurialassa yhdeksäntenä olevan Honka Akatemian 5-2. Ottelun maalintekijöistä neljällä on Haka -taustaa, sillä Jami Kyöstilä ja Jonni Thusberg tekivät maalin mieheen, kun taas Eemeli Raittinen osui kahdesti.

– Joukkueessa on paljon meidän pelaajien vanhoja pelikavereita ja tämä on heille varmasti sellainen peli, missä haluavat näyttää, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio toteaa seuran sivuilla.

– Vaikka iso yleisö haluaakin Cupissa yllätyksiä, niin meidän tehtävä on hakea vain ja ainoastaan jatkopaikka Kaurialasta, Tainio toteaa päättäväisesti.

Hakan poissaolotilanne on pysynyt koko lailla muuttumattomana. HJK-ottelussa alaraajavamman saanut Eero-Matti Auvinen huilaa vielä tämän ottelun. Lisäksi Logan Rogerson on maajoukkueen matkassa MM-karsinnoissa ja pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe niin ikään poissa.

– Varmaan tullaan tiistaina jakamaan minuutteja, jotta saadaan kaikille pelirytmiä tauon jälkeen, mutta kuitenkin pidetään huoli, että ollaan tuoreilla jaloilla molemmissa tämän viikon matseissa.

Suomen Cupin neljännesvälierä HJS-FC Haka tiistaina 14.6. kello 18.00 Kaurialan stadionilla.

Lisää uutisia