AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 14.6.2022

FC Haka puristi jatkopaikan Hämeenlinnassa – ”Tiedettiin, että tulee vaikea peli”

FC Haka puristi jatkopaikan Hämeenlinnassa – ”Tiedettiin, että tulee vaikea peli”

Janne-Pekka Laine oli Hakan sankari. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura kohtasivat tiistai-illassa Hämeenlinnassa Suomen Cupin neljännesvälieräottelussa. Kakkosessa pelaava kotijoukkue haastoi pari sarjaporrasta ylempänä pelaavaa liigajoukkuetta tosissaan, mutta joutui lopulta taipumaan niukasti 0-1.

Ottelutauolla reilut kaksi viikkoa ollut Haka on saanut totutella nyt viikon uudistettuun, huippukunnossa olevaan Tehtaan kenttään, joten Kaurialan epätasainen luonnonnurmi tuotti alkuun valkopaidoille pallollisessa pelissä isoja vaikeuksia.

– Tiedettiin, että tulee vaikea peli, kun nähtiin tuo kenttä. Tuossa ei montaa syöttöä pystynyt pelaamaan ja meidän keskitykset sekä laukaukset menivät mihin sattui, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio manasi pelin jälkeen Hakan sivuilla.

Ottelu eteni pitkään maalittomana ja vaaka alkoi kallistua kotijoukkueelle rangaistuspotkukilpailun häämöttäessä.

– Mitä pidemmälle peli pysyi nolla-nollassa, niin totta kai se satoi tänään HJS:n laariin, Tainio pohti.

Pilkulle ei tiistai-illassa kuitenkaan tarvinnut mennä, sillä lopulta Janne-Pekka Laine otti sankarin viitan harteilleen. Hakalla oli hyvä paine rangaistuspotkualueen sisällä, mutta useampikin yritys jäi puolittaiseksi niin kentästä, kuin kotijoukkueen uhrautuvasta puolustuksestakin johtuen. Laine sai kuitenkin lopulta pelivälineen itselleen, haki maltilla jalkansa vapaaksi ja laukoi voittomaaliksi jääneen 0-1-osuman Joonas Immosen selän taakse.

– Ekalla puoliajalla meillä oli paikkoja, mutta kyllähän me tokalla oltiin aika luokattomia. Cupissa se on kuitenkin vain se jatkopaikka, mikä merkkaa!

– HJS:lle iso hatunnosto, että panivat meidät ahtaalle. Tuolla kentällä ei nyt tänään parempaan pystytty, mutta se mitä tultiin hakemaan, me myös saatiin, Tainio päättää tyytyväisenä.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia