AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 29.4.2024

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! Osa 4: Kiitoksen vuoro kevään kohutuimmalle ryhmälle

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! Osa 4: Kiitoksen vuoro kevään kohutuimmalle ryhmälle

HJK-fanit lauantaina "Tehtiksellä". (Kuva: Mira Lönnqvist)

Tässä juttusarjassa Veikkausliigan kehityspäällikkö Eero Tuominen kertoo Veikkausliigan tuoreista asioista kuten ne ovat. Ainakin Tuomisen omien havaintojen ja satojen keskustelujen mukaan.

Helsingin Jalkapalloklubin kannattajat ovat saaneet kovaa kritiikkiä kuluvalla kaudella. Nyt on kuitenkin kiitoksen vuoro.

Istuin lauantaina Tehtaan kentällä klassikko-ottelu FC Haka-HJK:n vieteltävänä. Suomen kaunein jalkapallostadion sai lauantai-iltapäivässä mitä ansaitsi, hyvätasoisen jalkapallo-ottelun. Vastaavasti HJK:n joukkue sai nauttia Helsingistä matkanneiden kannattajiensa loisteliaasta laulannasta ja ottelun mukana myötäelämisessä.

Veikkausliigan lehtereille tahdotaan keinoja kaihtamatta ja kokeilunhalua pelkäämättä uusia sekä laajempia kohderyhmiä, mutta kyllä kannattajat tekevät tunnelman. Tai pitäisikö tarkemmin sanoa, että sytyttävät tunnelman eloon. Näin kävi myös lauantaina, HJK:n kannattajien esimerkillisen ja aika ajoin myös velikultamaisella tavalla ironisen rallattelun myötä. Äänenpainollinen haaste ojennettiin FC Hakan Hakapeliitoille ja hiljaista ei tullut päätykatsomon toisessakaan laidassa. Tätä enemmän! Kiitos!

Myös Ilves-perheellä riitti kiiteltävää joukkueensa suuntaan sunnuntai-illan päätteeksi. Vajaamiehisenä isketty osuma kertoo omaa kieltänsä tamperelaisseura henkisestä ja pelillisestä lujuudesta. Kolme pistettä Tammelaan on paras tuliainen laivamatkan päätteeksi Pirkanmaan kuntarajojen sisäpuolelle.

Sarjataulukkoa kun katselee tällä hetkellä, niin oliko se nyt näin, että VPS ei häviä koskaan ja SJK:lle on luvassa hopeaa? Aika näyttää, mutta sillä välin näyttää myös hyvältä koko Pohjanmaan jalkapalloilun kannalta. On omia kasvatteja, on paikallista urheilukulttuuria, on pelillistä identiteettiä sekä yhteiskunnallista merkityksellisyyttä.

Tulipa muuten merkityksellisyydestä mieleen, että kiinnittäkääpä huomioita VPS:n sosiaalisen median tarinoittamiseen. Eli toisin sanoen: Miten VPS viestii omille kohderyhmilleen. Ei toteamista, vaan innostavaa innostamista. Sinut on täten nähty, Aleksi Nurmi.

Nähty on niin ikään aiemmin jo mainitun VPS:n keskikentän brittilaituri Alfie Cicale. Ilta-Sanomien veljet hehkuttivat jo viikko sitten tätä 22-vuotiasta taituria vahvoin sanankääntein. Henkilökohtaisesti halusin vielä yhden pelin nähdä ennen linjausta. Ja totta se on: Alfie on tähti ja vastaavasti myös erittäin vahva työnäyte vaasalaisten onnistuneesta pelaajahankintapolitiikasta. Jotain tehdään oikein. Tai itse asiassa paljonkin.

Ja tämäkin vielä!

FC Lahden Matias Vainionpäätä testattiin tappiopelin jälkeen Ruudun kuuman kameravalon edessä. Kun puheeksi tuli ottelun tuomaritoiminta, Vainiopään vastaus kuului seuraavasti:

"Tuomaritkin ovat ihmisiä. Harmittaa niidenkin puolesta, sillä eivät hekään halua tehdä virheitä. Ei voi kuin mennä eteenpäin."

Vastuullista, tyylikästä ja esimerkillistä, herra Vainionpää!

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia