AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 3.1.2022

FC Interin uusi päävalmentaja Miguel Grau tunsi Veikkausliigan ennestään

FC Interin uusi päävalmentaja Miguel Grau tunsi Veikkausliigan ennestään

Inter lähtee ensi kauteen uuden päävalmentajan alaisuudessa. (Kuva: FC Inter)

FC Inter nimitti viime vuoden lopussa uudeksi päävalmentajakseen 37-vuotiaan Miguel Graun. Aiemmin kotimaansa Espanjan lisäksi muun muassa Kyproksella valmentanut Grau ei hyppää täysin tuntemattomaan, sillä hänellä on jo ennestään kosketuspintaa Veikkausliigasta ja Suomesta.

Vaikka Grau ei ole aiemmin työskennellyt Suomessa, on hänellä ennakkotietoa Veikkausliigasta.

- Tunnen Veikkausliigan, sillä minulla on paljon ystäviä, jotka työskentelevät Suomessa. Tunsin myös Interin aiemmasta valmennusryhmästä Michel Bellverin sekä Sergio Almenaran. Työskentelin heidän kanssaan Espanjassa ja olen seurannut heitä ja heidän uraansa.

Grau on työskennellyt aiemmin kotimaassaan muun muassa Valenciassa ja Levantessa sekä Kyproksella Pafos FC:n apuvalmentajana. Kyproksella hän tutustui myös suomalaispelaajiin, joilta hän sai arvokkaita vinkkejä.

- Olin viime vuonna Kyproksella ja tunnen Onni Valakarin ja Paulus Arajuuren. Juttelin heidän kanssaan Veikkausliigasta ja he kehuivat sitä. Se oli tärkeä asia päätöstä tehdessäni.

Grau saapuu Suomeen loppuviikosta ja Inter aloittaa harjoitukset hänen alaisuudessaan ensi viikon maanantaina. Hän odottaa innolla uutta pestiä.

- Mielestäni tämä on hyvä askel minulle päävalmentajana ja Inter on iso ja kunnianhimoinen seura Suomessa. Kun he tarjosivat minulle Interin päävalmentajan paikkaa, niin tartuin siihen välittömästi.

- Haluan kiittää FC Interiä. He ovat olleet minua ja perhettäni kohtaan erittäin auttavaisia. Odotan innolla, että pääsemme aloittamaan ensi viikolla, Grau toteaa.

Lisää uutisia