AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 6.11.2021

Miguel Grau uusi päävalmentaja - Inter jatkaa espanjalaiskomennossa

Miguel Grau uusi päävalmentaja - Inter jatkaa espanjalaiskomennossa

Kuva: Juha Tamminen

FC Interin edustusjoukkue jatkaa espanjalaiskomennossa myös ensi kaudella, sillä seura on solminut päävalmentajasopimuksen Miguel Graun kanssa. Valenciasta kotoisin olevan 37-vuotiaan Graun sopimus Interissä on 2+1-vuotinen.

Graulla on reilun 15 vuoden valmennuskokemus erityisesti kotimaakuntansa isoista seuroista Valencia CF:sta ja Levantesta. Grau on lisäksi toiminut Almeriassa ja kyproslaisen Pafosin apuvalmentajana viime vuosien aikana. Varsinaisten valmennustehtävien ohella Grau on toiminut valmentajakouluttajana Espanjassa. FC Interiin hän siirtyy Levanten organisaatiosta, missä hän on vastannut metodologiasta.

Interin urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen kertoo päävalmentajan rekrytointiprosessin olleen perusteellinen.

– Käänsimme kivet ja kannot ja pohdimme valintaa monelta kantilta. Loppuvaiheessa meillä oli monta hyvää ehdokasta, joista saimme tänne juuri haluamamme henkilön, Meriläinen toteaa.

Hän avaa asioita, mitkä vaikuttivat valintapäätökseen.

– Interillä on aina ollut vahva pelillinen identiteetti, minkä halusimme pysyvän. Olemme olleet valmennuksellisesti Suomen huippua Josén (Riveiro) aikana ja haluamme olla sitä myös jatkossa. Halusimme tänne nälkäisen ja kunnianhimoisen valmentajan, joka haluaa edetä urallaan ja tukee omalla toiminnallaan seuran tavoitteita.

Se, että Interin päävalmentaja tulee jälleen Espanjasta ei ollut ennalta kiveen hakattua.

– Halusimme jatkumoa siihen, mitä täällä on tehty viimeiset vuodet. Kansalaisuudella ei ollut lopulta merkitystä, sillä haastattelimme valmentajia kaikkiaan neljästä eri maasta. Tärkeintä oli löytää valmentaja, joka sopii nimenomaan Interiin ja vastaa meidän tarpeitamme, urheilutoimenjohtaja painottaa.

Inter on taistellut viime vuodet mitaleista. Uuden projektin alkaessa odotusarvot Graun alaisuudessa eivät ole yksiselitteisesti sidottuna tiettyyn sarjasijoitukseen.

– Kukaan ei voi suoraan luvata menestystä. Haluamme, että jokapäiväisen toiminnan taso pysyy kaikilla mittareilla katsottuna korkealla. Kun tämä perusasia on kunnossa, niin pystymme varmasti menestymään edellisvuosien tapaan myös tulevaisuudessa.

Lisää uutisia