AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 6.11.2021

FC Interin taustoihin uusia nimiä ja myös vanhoja tuttuja jatkajia

FC Interin taustoihin uusia nimiä ja myös vanhoja tuttuja jatkajia

Kuva: Juha Tamminen

FC Interin valmennustiimiin on kiinnitetty uusina niminä uuden päävalmentaja Miguel Graun avuksi Ramiro Muñoz sekä fyysiseen valmennukseen erikoistunut Xavi Calabuig.

Espanjalaiskaksikosta Muñoz on monelle suomalaista jalkapalloa seuraavalle tuttu nimi, sillä hän tulee Turkuun SJK:n organisaatiosta.

Ennen mennyttä kauttaan Seinäjoella 27-vuotias valmentaja on toiminut urallaan urheilutieteiden opettajana Vierumäen opistossa sekä valmentajana kotikaupunkinsa Madridin Rayo Vallecanon nuorisoakatemiassa. Suomessa Muñoz on työskennellyt myös Helsingin Palloseurassa ja Vantaan Jalkapalloseurassa. Hän tulee Interissä toimimaan myös linkkinä edustusjoukkueen ja juniorijoukkueiden välillä.

38-vuotiaalla Calabuigilla on vyöllään puolestaan yli kymmenen vuoden kokemus kotimaansa huippujoukkueista. Häneltä löytyy työhistoriaa yhdessä Graun kanssa.

Calabuigin osaaminen ei rajoitu pelkästään fysiikkapuoleen, sillä mies on työskennellyt muun muassa Valencian U23-joukkueen apuvalmentajana ja Villarrealin edustusjoukkueessa scoutannut sekä analysoinut vastustajajoukkueita.

Viime kauden Interin taustaryhmästä jatkavat lisäksi valmentaja Erol Ates sekä fysioterapeutit Teemu Ahonen ja Ville Peltonen. Myös joukkueenjohtaja David Moore ja huoltaja Seppo Pajunen nähdään ensi kauden tiimissä.

FC Interin varapuheenjohtaja Nikolas Håkansin mukaan valmennustiimin valinnassa ja roolituksessa edustusjoukkueen ja junioritoiminnan yhdistämiselle on annettu erityistä painoarvoa.

– Xavilla, Ramirolla ja Teemulla tulee olemaan selkeät vastuut myös vanhimpien junioriemme tukena. Meille tärkeää on elinvoimainen pelaajapolku, jotta edustusjoukkueessa nähdään jatkossakin seuran omia kasvatteja. Haluamme entistä paremmin auttaa huipulle pyrkiviä junioreitamme nousemaan liigatasolle, Håkans painottaa.

Lisää uutisia