AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 7.11.2021

"Onni Valakari puhui paljon hyvää Suomesta" - uusi Inter-luotsi Miguel Grau ei hyppää ihan tuntemattomaan

"Onni Valakari puhui paljon hyvää Suomesta" - uusi Inter-luotsi Miguel Grau ei hyppää ihan tuntemattomaan

Inter-fanit saavat lupauksen Miguel Graulta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter julkisti lauantaina Miguel Graun uutena päävalmentajanaan ja espanjalainen tarttuu haasteeseen kovin odotuksin.

Grau sanoo olevansa kiitollinen saamastaan tilaisuudesta.

– Heti alkuun on kiitettävä koko Inter-perhettä, että saan mahdollisuuden työskennellä heidän kanssaan. Haluan valmentajana haastaa itseäni, ja uskon, että pystymme auttamaan paljon toisiamme, Grau toteaa kärkeen.

Hän kuvailee valmentajaminäänsä sen mitä pystyy.

– Tätä pitäisi kysyä ehkä niiltä, jotka ovat työskennelleet kanssani, mutta haluaisin todeta, että olen hyvä ja rehellinen ihminen, joka on kova tekemään töitä. Tulen antamaan kaikkeni Inter Turulle.

Grau kertoo, minkälainen jalkapallo on lähellä hänen sydäntään.

– Ensinnäkin rakastan jalkapalloa, kaikkea mitä siihen sisältyy, ilman poikkeuksia. Identifioin itseni hyökkäävän jalkapallon ystäväksi. Pallon hallitseminen ja pyrkimys hyökätä on tärkeää minulle. Pelien sisällä on monia eri pieniä pelejä, jotka kaikki täytyy hoitaa ja olla kilpailukykyinen. Kilpailuhenkisyys on aina avainasioita minulle, espanjalainen puntaroi.

Uusi päävalmentaja pohtii, mitkä asiat painoivat vaakakupissa, kun hän päätti hypätä mukaan suomalaiseen jalkapalloon.

– Sekä perheeni että minä uskomme tämän olevan ideaali paikka elää onnellisesti. Olen innoissani, että pääsen rakentamaan joukkuetta sekä tapaamaan pelaajat ja fanit. Ne ovat minulle erityisiä hetkiä.

– Olen puhunut suomalaisesta jalkapallosta paljon Onni Valakarin kanssa. Hän puhui minulle paljon hyvää Suomesta ja suomalaisesta jalkapallosta. Uskon, että suomalainen ja espanjalainen kulttuuri mukautuvat hyvin yhteen, Grau kertoo kaksikon yhteisestä ajasta Pafosissa.

Uusi projekti tarkoittaa seurassa aina muutoksia. Grau alkaa rakentamaan kilpailukykyistä Interiä päivästä yksi alkaen. Hän luottaa, että kannattajien tuesta tulee olemaan iso apu matkan varrella.

– Kannattajille voin luvata, että teemme niin lujaa töitä kuin pystymme, jotta he pääsevät kokemaan nautinnollisia hetkiä.

– Uskon, että seuran historia luo itsessään tavoitteet meillekin. Yritämme tehdä seurasta isomman päivä kerrallaan, Grau päättää.

Lisää uutisia