AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 10.5.2024

Timi Lahti mukana FC Hakan Old Boys –tapahtumassa – ”Kiva nähdä vanhoja pelikavereita”

Timi Lahti mukana FC Hakan Old Boys –tapahtumassa – ”Kiva nähdä vanhoja pelikavereita”

Timi Lahden Veikkausliigaura alkoi FC Hakasta. (Kuva: Juha Tamminen)

Kaikki Hakan entiset pelaajat ja taustahenkilöt on kutsuttu lauantaiseen SJK-otteluun kunniavieraiksi. Perinteiseen Old Boys -tapahtumaan on tulossa ensimmäistä kertaa myös FC Hakaa vuosina 2007 ja 2010-11 edustanut Timi Lahti.

Lahti aloitti Veikkausliigauransa juuri FC Hakasta. Lahti käväisi Hakassa tutustumassa jo vuonna 2007, mutta lähti sen jälkeen kolmeksi vuodeksi Italiaan Padovan organisaatioon. Sen jälkeen hän palasi Hakaan.

- Debytoida voi vain kerran ja minä tein sen Hakassa elokuussa vuonna 2010 Anjalankoskella, kun kentät olivat vielä ruohoa eikä tekiksiä niin kuin nykypäivänä. Se oli mahtavaa, Lahti muistelee Hakan sivuilla.

Yhtenä Lahden toimenkuvana uudessa työssään on juurruttaa jalkapallokulttuuria Suomeen muun muassa alumnitoiminnalla. Hakan Old Boys -tapahtumaa vastaavaa tilaisuutta ei juuri muissa suomalaisseuroissa harrasteta. Hakassa halutaan kunnioittaa ja huomioida kaikkia niitä, jotka ovat olleet luomassa seurakulttuuria ja -tarinaa.

Lahti nostaakin seuralle hattua kulttuurin vaalimisesta.

- Mielenkiinnolla olen tulossa tapahtumaan. En ole vähään aikaan Koskissa käynytkään muuten kuin vastustajapelaajana. Täytyy antaa Hakalle tästä iso respect, sillä kovinkaan monella ei vastaavanlaista toimintaa ole ja siellä on tehty hienoa työtä.

Lahti ei ymmärrettävästi pelaajauransa aikana pystynyt tapahtumiin ottamaan osaa, mutta tilaisuuden tullen ei aikonut jättää sitä käyttämättä. Lahden lisäksi tapahtumassa on mukana noin 100 entistä Hakalaista ja nuorimpien sekä vanhimpien väliin mahtuu vuosikymmenten verran Haka-henkeä.

- Kiva nähdä vanhoja pelikavereita. On paljon sellaisia joiden kanssa ei ole välttämättä tullut niin pidettyä yhteyttä, niin mukava kuulla mihin urat ovat vieneet. Muuten odotan sellaista rentoa yhdessäoloa ja varmasti mielenkiintoinen kokemus. Hakakin on niin perinteikäs seura, että pelaajia on paljon eri-ikäisiä, ja on mielenkiintoista nähdä muodostuuko jotain kuppikuntia.

FC Haka-SJK lauantaina 11.5. Tehtaan kentällä kello 15.00 alkaen. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia