AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 6.1.2022

FC Interin Grau iloitsee pitkästä harjoituskaudesta – ”Antaa aikaa tehdä rauhassa töitä”

FC Interin Grau iloitsee pitkästä harjoituskaudesta – ”Antaa aikaa tehdä rauhassa töitä”

Inter astuu uuteen aikakauteen maanantaina. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Inter astuu maanantaina uuteen aikakauteen, kun Miguel Grau ottaa joukkueen vetovastuun käsiinsä. Grau odottaa jo pääsemistä tositoimiin.

Grau on vielä kotimaassaan Espanjassa, mutta matkustaa Suomeen perjantaina. Samalla alkaa valmistautuminen kohti tulevaa kautta.

- Minun piti saada työni ensin täällä päätökseen vuoden lopun aikana. Matkustan Suomeen loppuviikosta ja sitten aloitamme harjoitukset. Olen käynyt Suomessa jo kahdesti ja tunnen jo kaikki puitteet sekä henkilöstön, Grau valottaa.

Suomen valmistautumiskautta on tituleerattu maailman pisimmäksi. Nopeaan valmistautumisrytmiin tottuneelle Graulle se ei ole ongelma. Päinvastoin, sillä uutena päävalmentajana hän pääsee työstämään ajatuksiaan joukkueeseen pidemmän aikaa.

- Joskus Espanjassa täytyy toimia nopeasti harjoituskaudella. Aloitat harjoittelun heinäkuun alussa eikä sinulla aikaa tehdä töitä, kun koko ajan pitää mennä nopeasti. Sen vuoksi joukkueet eivät ole useimmiten vielä valmiina, kun kausi jo alkaa. Espanjassa sanotaan, että muutaman ensimmäisen pelin aikana ollaan vielä harjoituskaudella, mutta niissä peleissä jaetaan jo pisteitä.

- Minulle pitkä valmistautumiskausi sopii hyvin, sillä se antaa aikaa tehdä rauhassa töitä, tutustua joukkueeseen ja kehittää pelin jokaista osa-aluetta. Jos sinulla on paljon aikaa tehdä niitä, niin se on vain hyvä asia. Siinä ajassa ehtii työskennellä kunnolla joukkueen kanssa ja saada oma kädenjälki näkyviin, Grau toteaa.

Lisää uutisia