AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 15.10.2021

Ennakko: FC Inter-KuPS

Ennakko: FC Inter-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

Panokset ovat kovat lauantaina Veritas Stadionilla, kun sarjataulukon kolmonen FC Inter isännöi kärkijoukkue KuPS:aa.

Veikkausliigan pelikautta 2021 on jäljellä enää neljä kierrosta ja tilanne on kutkuttavan jännittävä. KuPS johtaa sarjaa 52 pisteellä, mutta toisena tuleva HJK vaanii KuPS:aa kolmen pisteen päässä. Lauantain isäntäjoukkue FC Inter on tukevasti kiinni ensi kesän europeleihin oikeuttavaan top4 -sijoitukseen, kun turkulaiset ovat kolmantena 42 pisteellä, mutta vain kaksi pistettä SJK:n edellä.

Vahvassa tuloskunnossa porhaltava FC Inter tarjoaa KuPS:lle kovan haasteen ja KuPS-luotsi Simo Valakari näkee turkulaiset ennen kaikkea vahvana ja hyökkäysvoittoisena joukkueena.

- Inter on joukkue, joka on hyvässä pelillisessä vireessä. Heillä on useampikin poikkeuksellinen yksilö tähän sarjaan ja etenkin hyökkäyspäässä joukkue on äärimmäisen vaarallinen. Meidän tulee olla valmiita pelin jokaisella osa-alueella, Valakari arvioi.

Ennen maajoukkuetaukoa Inter voitti Turussa Helsingin IFK:n maalein 2-0. Inter vietti tauon muutaman vapaapäivän ja laadukkaiden treenien merkeissä.

– Tässä kohtaa kautta energiatasojen pitää olla mahdollisimman korkealla, jotta peleissä on virtaa painaa täysillä, joukkueen ykkösmaalivahti Henri Moisander kommentoi.

– KuPS on varmasti liigan kovakuntoisin joukkue. Käsittääkseni he eivät ole hävinneet miesmuistiin ottelua liigassa. Varmaan kovin mahdollinen vastustaja, mutta me olemme siitä innoissamme, että pääsemme testaamaan omaa hyvää virettämme heitä vastaan, kassari jatkaa.

Vaikka kuopiolaisten leirissä tiedostetaan lauantaisen isäntäjoukkueen vaarallisuus, ei KuPS ole lähdössä Veritas Stadionille peruuttelemaan – päinvastoin.

- Se, että joukkue on vaarallinen hyökkäyspäässä ei tarkoita sitä, että me lähtisimme otteluun vain puolustamaan ja suojelemaan omaa maaliamme. Meidän tulee päinvastoin olla aktiivisia pallon kanssa ja riisua Inter vahvuuksistaan meidän omilla aseillamme, Valakari alleviivaa.

Vaikka vastassa on sarjan kärkijoukkue, niin Moisanderin puheista heijastuu itseluottamus.

– Heitä vastaan ollaan saatu täällä ihan hyviä tuloksia. Siinä mielessä olen iloinen, että saimme pelin heitä vastaan kotiimme. Olemme täällä aina vahvoilla, kunhan pelaamme omalla tasollamme.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Alakare Mikko
4.ET: Järvinen Jari

FC Inter - KuPS Veritas Stadionilla lauantaina 16.10. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Interin verkkosivut, KuPS:n verkkosivut
Lisää uutisia