AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.41 // 16.10.2021

KuPS väänsi pisteet FC Interin vieraana (FC Inter-KuPS 2-3)

KuPS väänsi pisteet FC Interin vieraana (FC Inter-KuPS 2-3)

FC Inter ja KuPS kävivät tiukkaa taistoa pisteistä. (Kuva: Tara Jaakkola)

KuPS otti tärkeän voiton kaataessaan FC Interin 3-2. Veritas Stadionin nurmella nähtiin tasainen vääntö, jonka sankariksi nousi lopulta vieraiden Urho Nissilä.

Ensimmäinen jakso ei ollut jalkapalloromantikon futisjuhlaa, kun maalipaikat olivat kiven alla. Inter sai lähinnä vain muutaman keskityksen boksiin, mutta selvät maalintekoyritykset jäivät tasan yhteen 20 metristä lähteneeseen laukaukseen. Keltapaidat eivät myöskään saaneet kovinkaan suurta ilotulitusta aikaiseksi. Santeri Haarala jysäytti pallon kertaalleen ylärimaan. Ottelun avausmaali nähtiin vielä kuitenkin ennen taukovihellystä, kun Diogo Tomas puski Urho Nissilän kulmapotkun sisään.

KuPS lisäsi turkulaisten tuskaa 53. minuutilla, kun oli Paulo Ricardon vuoro hallita ilmatilaa kulmapotkussa. Syöttäjänä jälleen Urho Nissilä. Tämän jälkeen meni tovi ennen kuin Interin peli alkoi oikeastaan ensimmäistä kertaa hyökkäyspäässä toimimaan. Jesper Engströmin yhden miehen prässi tuotti vasemmalla laidalla tulosta, minkä jälkeen hän pääsi keskittämään. Laitapuolustaja pelasi fiksusti pallon toiseen aaltoon, johon Benjamin Källman tuli ryminällä. Hän ehti nipin napin palloon ja törkkäsi sen maaliin.

66. minuutilla tullut osuma selvästi lisäsi Interin itseluottamusta, ja sen jälkeen sinimustat vierailivat tiiviimpään tahtiin kuopiolaisten päädyssä. Tasoitusmaali syntyi reilut kymmenen minuuttia edellisestä, kun kotijoukkue sai sivuvaparin. Pallon taakse asettui Petteri Forsell, joka keskitti laatupallon takakulmalle. Timo Furuholm ehti jatkamaan pallon ennen päätyrajaa takaisin keskustaan päin, missä Källman teki tällä kertaa päällään tuhojaan, ja nekkasi pelin toisen sekä kauden kolmannentoista osumansa.

Toivo jopa täydestä pistepotista heräsi tässä kohtaa varmasti monella Inter-fanilla. Toisin kuitenkin kävi, sillä Nissilän jalka oli liian kuumana. Maajoukkuepelaaja sai hyvän pallon takaviistoon, mistä hän pamautti vastapalloon 18 metristä, ja Select löysi tiensä yläpömpeliin. Maali tuli vain neljä minuuttia Interin tasoituksen jälkeen. Inter ei saanut enää uutta kiriä aikaiseksi, minkä myötä kolmen ottelun voittoputki tuli päätökseensä. Samalla Inter menetti ne pienet teoreettisetkin mahdollisuutensa mestaruuteen.

Lisää uutisia