FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.14 // 7.4.2020

​Kuopiossa fokus joukkueen hyvinvoinnissa: "Pelaajista pidetään ihmisinä huolta"

​Kuopiossa fokus joukkueen hyvinvoinnissa: "Pelaajista pidetään ihmisinä huolta"

Kuva: Juha Tamminen

Kuopiossa kuten kaikilla muillakin Veikkausliigapaikkakunnilla ollaan kotipoteroissa odottamassa koronakaranteenien lieventymistä.

KuPS:n valmentaja Pasi Tuutti kertoo tuoreet kuulumiset Kuopiosta.

- Aika samalla tavalla varmasti menee kuten muuallakin. Kotosalla ollaan, käydään ulkoilemassa. Täällä ei mitään isompaa, kukaan ei ole tullut kipeäksi tai lopettanut urheilemista. Kaikki tekee omalla tavallaan liikuntaa, josta kokee olevan itselle hyötyä, Tuutti kuvailee.

Kuopiossa kaikki joukkuetoiminta on odotustilassa. Suunnitelmat on luotu, miten hallitseva Suomen mestari palaa tositoimiin, kun valtiovalta tekee sen mahdollistavia päätöksiä.

- Tilanne nyt on se, että liikuntapaikat ovat kiinni, niin stadion kuin kuntosalit. Ollaan tehty sotasuunnitelmia moneen eri skenaarioon ja miten palataan, kun 10 hengen kokoontumisasiaa aletaan lieventämään. Ollaan mietitty mitkä ovat ne stepit jos päästään aloittamaan joukkueharjoitukset kahden, neljän tai kuuden viikon kuluttua. Tässä on ollut aikaa suunnitella, Tuutti toteaa.

Kun valmentajat eivät ole päässeet kasvokkain ohjaamaan pelaajia kentällä, on pelaajille tarjottu erinäistä ohjelmaa toteutettavaksi omatoimisesti.

- Niille ketkä ovat pyytäneet, on tarjottu. Ollaan vuosilomalla, joten tekemistä ei monitoroida tai valvota. Ollaan jaettu yhteisessä ryhmässä harjoitteita ja liikkeitä, joita voi tehdä jos haluaa. Valmennustiiminä autetaan niin paljon kuin pystytään. Tapahtuu tässä mitä vain, niin tullaan pitämään pelaajista ihmisinä huolta, Tuutti lupaa.

KuPS:ssa on vahva yhteisöllisyys ja joukkuehenki. Näinä haastavina aikoina se on erityisen tärkeää.

- Katsellaan toistemme perään. Kokeneet pelaajat ovat tässä isossa roolissa. He ovat ottaneet hienosti roolia yhteisöllisyydestä ja solidaarisuudesta, Tuutti kiittelee.

Lisää uutisia