FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.35 // 4.9.2019

Hassan Sesay: "Seuran tilanne näyttää hyvältä ensi kauden suhteen"

Hassan Sesay: "Seuran tilanne näyttää hyvältä ensi kauden suhteen"

Hassan Sesaylla on vahva luotto HIFK:n tulevaisuuteen. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK ja Hassan Sesay sopivat hiljattain uudesta sopimuksesta, joka pitää miehen seurassa myös ensi kaudella.

IFK:ssa jatkaminen oli hänen omien sanojensa mukaan helppo päätös, kun seura tarjosi uutta sopimusta.

– Seuran tilanne näyttää hyvältä ensi kauden suhteen, kun taustat on kunnossa ja kaikki täällä on toiminut hyvin. IFK:n kannattajien intohimo ja äänekäs kannustaminen ovat tehnyt minuun todella ison vaikutuksen, ja heidän edessään on ollut aivan mahtavaa pelata. Myös omat syyt puolsivat tätä päätöstä, sillä perheeni asuu Espoossa, joten minun ei tarvitse matkustaa ja olla paljon poissa heidän luotaan treenien ja matsien takia, kun he asuvat täällä lähellä, Sesay toteaa HIFK:n verkkosivujen haastattelussa.

Haastattelua tehdessä Sesaysta välittyy aitoa intohimoa rakastamaansa lajia kohtaan. Yhteisöllisyys sekä yhdessä koettuja elämyksiä ovat asioita, jotka avaavat sitä, miksi jalkapallo on maailman suosituin joukkuelaji.

– Intohimo on erittäin tärkeä osa jalkapalloa. On hienoa nähdä, kuinka monelle ihmiselle joukkueen asiat ovat tärkeitä, ja kuinka paljon ihmisiä tulevat katsomaan otteluitamme. Ihmiset tulevat juttelemaan ja tsemppaamaan minua ja joukkuetta kun liikun kaupungilla, ja tämä tuntuu todella hyvältä. Sitä ymmärtää, kuinka tärkeitä pelaajat ovat kannattajille ja kannattajat pelaajille. Nämä ovat ehdottomasti parhaimpia asioita, joita jalkapallon parissa voi kokea.

Veikkausliigapelaajan arki on tunnetusti erittäin hektistä kauden aikana. Pelit, harjoitukset ja vierasreissut täyttävät pelaajien kesäkuukaudet. Tämän vuoksi pelaajille on tärkeää päästä myös lataamaan akkujaan välillä, ja myös Hassan Sesaylla on omat keinonsa saada ajatukset hetkeksi pois jalkapallosta vapaa-ajallaan.

– Vietän paljon aikaa lasteni kanssa, käydään leikkipuistoissa ja keksitään muuta kivaa puuhaa. Välillä tehdään retkiä, ja jos vapaapäiviä on useampi putkeen, rentoudun yleensä silloin perheeni parissa, Sesay kertoo.


HIFK - KPV Telia 5G Arenalla perjantaina 13.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.07 // 19.2.2020
Lisää uutisia