FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.35 // 3.9.2019

HIFK-pakki iloitsee: "Olemme tehneet todella kovaa työtä yhdessä"

HIFK-pakki iloitsee: "Olemme tehneet todella kovaa työtä yhdessä"

Hassan Sesay on pelannut vahvan kauden. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK:n Hassan Sesay on tuttu pelaaja suomalaiselle jalkapalloyleisölle, sillä 31-vuotias Sesay on pelannut Suomessa jo lähes viisitoista vuotta.

Sierra Leonen pääkaupungissa Freetownissa varttunut ja vasemman laitapuolustajan pelipaikalla viihtyvä Sesay on pelaaja, joka antaa kaikkensa joukkueelle, ja jolle jalkapallo merkitsee ennen kaikkea intohimoa ja yhdessä koettuja hetkiä.

Sesay siirtyi HIFK:hon talvella 2019, jota ennen hän siis edusti FC Lahtea viiden kauden ajan. Hän on tällä kaudella kuulunut avauskokoonpanon vakionimiin, sillä hän on ollut avauksessa kaikissa paitsi yhdessä ottelussa tällä kaudella.

– Meillä on paljon hyviä ja kokeneita pelaajia joukkueessa, ja olemme näyttäneet, että pystymme pelaamaan hyvällä tasolla joukkueena Veikkausliigassa. Nyt näen, että IFK on melkein kuin uusi joukkue, sillä uusia pelaajia on tullut mukaan joukkueeseen kauden aikana. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, ja kaikki haluavat päästä pelaamaan mahdollisimman paljon. Kokoonpanoon pääseminen vaatii todella paljon työtä, joten treeneissä ja peleissä täytyy mennä kovaa ja parantaa omaa tekemisen tasoa koko ajan. Mutta meillä on hyvä henki joukkueessa ja kaikki kannustavat toisiaan, ja haluavat antaa kaikkensa tälle joukkueelle kentällä, Sesay toteaa HIFK:n verkkosivujen haastattelussa.

– Mielestäni nykyhetkeä ei oikein voi verrata kevättalveen, sillä meillä ei silloin ollut koko nykyistä joukkuetta kasassa, ja suurin osa pelaajista olivat silloin vielä uusia toisilleen. Uuden joukkueen rakentaminen vie aikaa, ja hyvän yhteispelin saavuttaminen vaatii kärsivällisyyttä. Olemme tehneet todella kovaa työtä yhdessä, ja tämä on nyt Veikkausliigassa myös näkynyt hyvissä tuloksissa. Nyt meillä on vielä realistinen mahdollisuus päästä pelaamaan paikasta Eurooppa-liigan karsinnoissa, ja uskon, että voimme päästä niihin peleihin asti, jos pidämme yllä saman työnteon ja asenteen kuin tähän astikin. Olen pelannut europelejä entisissä joukkueissani ja ne ovat ihan erilaisia pelejä verrattuna Veikkausliigapeleihin. Paikalla on paljon enemmän yleisöä ja otteluissa on ison pelin tunnelmaa. Olisi todella hienoa päästä kokemaan tämä myös IFK:ssa, Sesay sanoo tästä kaudesta.


Veikkausliigakauden kaikkia otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.07 // 19.2.2020
Lisää uutisia