FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.50 // 16.12.2018

Yksi asia ylitse muiden - tämän vuoksi Matti Klinga palasi FC Lahteen

Yksi asia ylitse muiden - tämän vuoksi Matti Klinga palasi FC Lahteen

Kuva: FC Lahti / Taneli Okkonen

24-vuotias Matti Klinga on pelannut Veikkausliigassa 164 ottelua. Kaudella 2019 hän haluaa olla FC Lahden johtohahmoja.

Matti Klinga debytoi FC Lahden liigajoukkueessa 2012. Kauden 2015 hän pelasi HJK:ssa ja kaudet 2016-2018 SJK:ssa. Keskikenttämiehen paluu mastokaupunkiin kaksivuotisella sopimuksella julkaistiin marraskuun alussa.

Klinga kertoo, että hänellä oli muutama vaihtoehto kauden jälkeen. Yksi niistä oli jatkaminen SJK:ssa, mutta vaakakuppi kääntyi Lahden eduksi ennen kaikkea tulevan roolin vuoksi.

- Tiedän, että pääsen Lahdessa pelaamaan omaa pelipaikkaani. Olen joutunut viimeiset vuodet pelaamaan väärää, eli laiturina. Isoin syy oli siis oikea pelipaikka, mutta on tietysti myös kiva palata Lahteen, Klinga toteaa.

- Puhuin "Risun" (päävalmentaja Sami Ristilä) kanssa aika paljon jo ennen kun tein sopimuksen roolistani ja kaikesta muustakin. Olemme aika hyvin samoilla linjoilla. Uskon, että hänen tavoittelemansa pelityyli sopii minulle ja vahvuuksilleni.

FC Lahti on viime vuosina tunnettu vahvasta puolustuksestaan ja omiin on mennyt vähän maaleja.

- Kauteen on vielä niin paljon aikaa, joten on vaikea arvioida missä me tulemme olemaan erityisen vahvoja. Jo joulukuun aikana on kuitenkin korostettu, että haluamme pelata aktiivista futista ja että pelissä on hyvä tempo.

- Henkilökohtainen tavoitteeni on pelata vielä Suomen ulkopuolella, mutta tällä hetkellä kaikki keskittymiseni on siinä, mitä teen täällä. Siirto tulee, jos olen riittävän hyvä, pelaaja korostaa.

SJK voitti Klingan aikana Veikkausliigan pronssia ja Suomen Cupin 2016 sekä cupin hopeaa 2017. Kaudella 2017 seinäjokilaiset olivat liigassa kuudensia ja tänä syksynä yhdeksänsiä. Klingan aikana joukkuetta valmensi kuusi eri päävalmentajaa.

- Kolmeen vuoteen mahtui hyviä ja huonoja hetkiä, mutta se oli minulle hienoa aikaa pelaajana ja ihmisenä muutenkin. SJK on hienoa seura, puitteet ovat kunnossa ja niin edelleen. Viihdyin todella hyvin.

- Viimeiset pari vuotta olivat hieman sekavaa aikaa. Vaihtuvuutta oli sen verran, ettei joukkue ehtinyt kunnolla hitsaantua yhteen. Uskon, että kun porukka pysyy samana, niin uusi nousu on edessä.

Lisää uutisia