FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.50 // 13.12.2018

Paluumuuttajalta odotetaan paljon Lahdessa - ”Yksi runkopelaajista ja kantavista voimista”

Paluumuuttajalta odotetaan paljon Lahdessa - ”Yksi runkopelaajista ja kantavista voimista”

Matti Klinga palaa FC Lahden paitaan. (Kuva: FC Lahti / Taneli Okkonen)

Matti Klinga palaa kotikaupunkiinsa Lahteen suurin odotuksin. Päävalmentaja Sami Ristilä kaavailee 24-vuotiaasta nuoren joukkueensa kantavaa voimaa.

FC Reippaan kasvatti Matti Klinga debytoi FC Lahdessa jo 16-vuotiaana. Hän ehti pelata joukkueessa Ykkösessä ja Veikkausliigassa 105 ottelua ennen siirtoaan HJK:hon. Matka vei myöhemmin SJK:hon, josta hän nyt tekee paluun. Sopimus FC Lahden kanssa on kaksivuotinen.

- Odotamme, että "Masa" on iso pala joukkuettamme ensi vuonna. Hänellä on tavoitteet korkealla myös henkilökohtaisella tasolla. Hänellä on iästä huolimatta paljon kokemusta ja se tulee varmasti näkymään kentällä, Sami Ristilä toteaa.

- Hänen roolinsa Lahdessa tulee olemaan erilainen kuin edellisellä kerralla, eli hän tulee olemaan yksi runkopelaajista ja kantavista voimista, luotsi jatkaa.

Klingan lisäksi uudet sopimukset FC Lahden kanssa kaudeksi 2019 ovat tehneet maalivahti Patrick Rakovsky sekä Jani Tanska, Jean-Christophe Coubronne, Mikko Viitikko, Josu ja omat nuoret Pyry Lampinen ja Matias Niuta.

Ristilän mukaan tilausta olisi vielä kolmelle tai neljälle pelaajalle. "Risu" on tyytyväinen siihen, missä vaiheessa joukkueen rakennus tällä hetkellä on.

- Olemme saaneet niitä pelaajia, keitä olemme halunneet, eikä viimeisten hankintojen kanssa ei ole kiire. Tarvitsemme pelaajia hyökkäykseen, keskikentälle ja puolustukseenkin. Kasassa on noin 15 sopimusta, pääsemme hyvin aloittamaan harjoittelun tammikuussa.

Ristilä vihjaa, että uutisia uusista sopimuksesta saatetaan kuulla piankin.

- Eiköhän, mutta korostan, että katsomme pelaajat huolella, jotta he ovat meille juuri ne oikeat.

FC Lahden riveistä on viime kausina noussut mielenkiintoisia nuoria liigakartalle. Viime kaudella isossa roolissa U19 EM-kisoissakin pelannut Teemu Jäntti teki läpimurtonsa ja muun muassa Santeri Hostikka kuului jo joukkueen runkopelaajiin.

- Nuoret ovat esiintyneet harjoituksissa ennakkoluulottomasti ja heillä on nyt talvi aikaa näyttää osaamistaan. Harppaus on aika iso ja sitä hakevat muun muassa Pyry Lampinen ja Matias Niuta. Viime vuonna tuli paljon debytantteja ja heiltä odotamme seuraavaksi isompaa panosta joukkueen tekemiseen.

- Jäntin lisäksi muun muassa Eemeli Virta, Irfan Sadik ja Jasin-Amin Assehnoun pelasivat jonkun verran ja nyt heiltä odotetaan enemmän. Me haluamme kasvattaa nuoria pelaajia liigaan ja vielä eteenpäinkin.

Pelaajiston lisäksi FC Lahden valmennusryhmässä on tehty muutoksia. Ristilän apuvalmentajina toimivat Pekka Lagerblom ja Toni Huuhka. Maalivahtivalmentajana jatkaa Ari Korhonen.

- Koko taustaryhmämme on motivoitunut, sekä uudet että vanhat valmentajat. Joulukuu on ollut siinäkin mielessä tärkeää aikaa, että olemme päässet tutustumaan toisiimme ja toimintatapoihimme kunnolla. Koko joukkue on koossa tammikuussa ja tulemme olemaan silloin valmiita.

FC Lahti kohtaa tänään torstaina vuoden viimeisessä harjoitusottelussaan FC Hakan. Klo 15.15 Mukkulan hallissa alkavaan kamppailuun on vapaa sisäänpääsy.

Lisää uutisia