AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.49 // 9.12.2018

​Interiltä kehut uudelle sarjajärjestelmälle: "Vanhalle oli tehtävä jotakin"

​Interiltä kehut uudelle sarjajärjestelmälle: "Vanhalle oli tehtävä jotakin"

FC Interin kapteeni Timo Furuholm pitää Veikkausliigan uutta sarjajärjestelmää edellistä parempana. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin päävalmentaja, kapteeni ja tekninen johtaja uskovat Veikkausliigan uuden sarjajärjestelmän olevan hyvä ratkaisu.

Veikkausliigan seurat päättivät lokakuussa uudesta sarjajärjestelmästä, jonka Palloliiton liittohallitus vahvisti marraskuussa. Nyt Veikkausliigan hallitus on hyväksynyt uutta sarjajärjestelmää varten päivitetyt säännöt otteluohjelman rakentamista koskien.

Sarjajärjestelmäuudistuksen valmisteluun osallistunut FC Interin tekninen johtaja Vesa Mäki näkee uuden sarjajärjestelmän palvelevan etenkin urheilullisia tavoitteita.

- Sarjajärjestelmän muutoksen keskeisin syy on ollut ajatella Veikkausliigaa urheilupuoli edellä. Otteluiden intensiteetti ei ole ollut riittävällä tasolla, mikä ei ole kehittänyt pelaajia eikä kiinnostanut yleisöä riittävästi. Kuten muissakin liigoissa tärkeää on hyvä viikkorytmi, joka sisältää optimaalisen harjoitusjakson ja yhden ottelun. Tämä rytmi mahdollistaa harjoittelun ja pelaamisen tuoreena ja loukkaantumisriski pienenee oleellisesti. Näin valmentajilla on käytössä useimmiten kaikki pelaajat, jolloin myös kommunikointi eli joukkuepelaaminen kehittyy koko ajan, Mäki sanoo.

- Tuoreemmat pelaajat enemmän yhdessä mahdollistaa paremman pelaamisen, mikä puolestaan auttaa pelaajia kehittymään, joukkuetta menestymään ja peleistä tulee paljon vauhdikkaampia ja viihdyttävämpiä. Uuden sarjajärjestelmän mukana tulee myös viisi eri huippukohtaa, jolloin ns. merkitykselliset pelit lisääntyvät. Kaiken kaikkiaan uusi sarjajärjestelmä tuo uutta mielekkyyttä Veikkausliigaan ja ennen kaikkea laatua pelaajakehitykseen.

Sarjajärjestelmän muutokset saavat tukea myös Interin valmennusjohdolta.

- Vanhalle sarjajärjestelmälle oli tehtävä jotakin. Uudistus luotiin suojelemaan jalkapallon viihdyttävyyttä. Jos meillä on enemmän aikaa harjoitteluun ja tuoreimmat pelaajat otteluissa, seurauksena tulisi olla parempitasoisia otteluita. Olemme ensisijaisesti omistautuneet ihmisten viihdyttämiselle, joten olen tyytyväinen kaikkiin toimiin, jotka tuovat suomalaisille stadioneille lisää katsojia. Samaan aikaan annamme nuorille pelaajillemme enemmän tilaa kehittyä useampien kunnollisten harjoitusten myötä. Tuleva kausi tulee olemaan ensimmäinen kokemukseni tällaisesta sarjajärjestelmästä. Toivon, että odotukseni täyttyvät, Interin päävalmentaja José Riveiro kertoo.

Myös tulevaan kauteen valmistautuva joukkue on odottavainen uuden sarjajärjestelmän suhteen.

- Vanhassa järjestelmässä pelejä oli yksinkertaisesti liikaa liian lyhyessä ajassa. Uuden järjestelmän pudotuspelit ovat ihan uusi juttu ja syksyllä sitten näkee miten ne toimivat. Joka tapauksessa uusi systeemi on parempi kuin 33 peliä, turkulaisten kapteeni Timo Furuholm kommentoi.

vko.02 // 15.1.2021
Lisää uutisia